26 Eylül 2026 Cumartesi

KURADA İSMİ ÇIKAN 60 KİŞİ NEDEN ELENDİ?

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere alınacak sürekli işçi alımlarında şaibe olduğunu iddia eden DEVA Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar; Başvuru esnasında istenilen evraklar eksik ve yetersiz ise başvuruları neden alındı? diyerek ismi çıkan 60 kişinin elendiğini söyledi.

05 KASIM 2021 CUMA 09:28
0
2354
1
AA aa
KURADA İSMİ ÇIKAN 60 KİŞİ NEDEN ELENDİ?

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ndeki alımlarda şaibe olduğunu iddia eden DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, kurada ismi çıkanların mülakat öncesi ‘evrak eksikliği' nedeniyle listeden çıkarıldığını söyledi.

İlan metninde “belirtilen esaslara uygun olmayanların başvurularının kabul edilmeyeceği” maddesini de hatırlatan Kovalar, iddiasını şu şekilde sürdürdü:

“Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere Sürekli İşçi Alımı için 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında binlerce vatandaşımız başvuruda bulunmuştu.

Başvuruda bulunan vatandaşlarımız, 15 Eylül 2021 tarihinde Ankara'da noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda Erkek Güvenlik Görevlisi için 64 Asil ve 64 yedek, Kadın Güvenlik Görevlisi için 76 Asil ve 76 yedek, Erkek Temizlik Görevlisi alımı için 1 Asil ve 4 yedek, Kadın Temizlik görevlisi için ise 3 Asil ve 9 yedek listelerde isimleri belirlenmişti.

Ankara'da  yapılan kura çekimi sonrasında listede ismi çıkan vatandaşlarımızdan bir çoğu yapılacak olan mülakatın doğru olmadığını ve siyasi referansı olmayanların eleneceği endişesiyle bizlerden destek istemişlerdi.

Deva Partisi olarak bu endişeleri haklı bulup ve bununla ilgili itirazımızı basın yoluyla ilgililere duyurmuştuk. Yapmış olduğumuz çağrıda başvuruda bulunanların hepsinin bu şehrin öz evlatları olduğunu, mülakatla yapılması düşünülen alımların eşit ve adil bir şekilde listede asil ve yedek olarak çıkanların huzurunda kura yapılmasını talep etmiştik.Bu talebimiz, Ankara'da çekilen kura sonrası ismi açıklanmış ve büyük bir mutluluk yaşamış vatandaşlarımızın haklı endişelerine destek olarak umutlarını yitirmemesine vesile olmuştu.Bundan önceki alımlarda olduğu gibi yine mülakat adı altında hak edene değil, siyaseten referansı güçlü olanların alınacağı kanaatini ortadan kaldırılacağını düşünmüştük.Yine yanıldık! Ve çok zaman geçmeden yapılması planlanan mülakat öncesi kurada ismi çıkan yaklaşık 60 vatandaşımızın evrak eksikliğinden dolayı elendiklerini üzüntüyle kendilerinden öğrenmiş olduk.İlan metninde “belirtilen esaslara uygun olmayan başvuruların kabul edilmeyeceğini” ve doğal olarak da başvuru şartlarını yerine getirmeyenler kuraya tabi tutulmamıştır. Başvuru esnasında istenilen evraklar eksik ve yetersiz ise başvuruları neden alındı? Ya da eksik evrakları olan vatandaşlarımıza tamamlamaları için neden uyarıda bulunulmadı?Evrak eksikliğinden elenen vatandaşlarımız evrakları eksik olduğu halde Ankara'da çekilen kuraya neden dahil edildiler?Büyük umutlarla kura sonucunu bekleyen ve kurada ismi çıkan vatandaşlarımızı neden umutlandırdınız?Haksız yere elendiğini söyleyen vatandaşlarımızın haklarını elinden aldığınız için vicdanınız rahat olacak mı?Bizler evlatlarımız arasında eşit ve adil bir duruş sergilemediğimiz sürece, geleceğe dair güven vermedikçe ailesini, sevdiklerini, şehrini ve ülkesini bırakıp yabancı ülkelere gitmelerine engel olamayacağız.Herkes elini vicdanına koymalı ve haksızlığa uğramış vatandaşlarımızın hakkını korumalıdır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_174)
21 Haziran 2024 Cuma 10:50
Bizimde hakkımızı yediler zehir zıkkım olsun
Beğendim (0) Beğenmedim (0)Cevapla
24.09.2026
11:11
SANDIK GELMEDEN BİNGÖL KONUŞSUN
SANDIK GELMEDEN BİNGÖL KONUŞSUN
Genç ilçesinin en etkin haber sitesi olan Genç havadis gazetesi muhabiri idris atan'nın köşe yazısı Siyasetçilerden önce seçmenin sesi duyulsun: Sizin üç adayınız kim?
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın