11 Ağustos 2026 Salı

KUYUMCULUK YAPAMAYACAK!

Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Devran Kuyumculuk Ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmenlikte değişikliklere gidildiğini belirterek, Artık yetki ( Ustalık Belgesi ) olmayanlar kuyumculuk yapamayacak.

15 NİSAN 2021 PERŞEMBE 16:16
0
2422
0
AA aa
KUYUMCULUK YAPAMAYACAK!

Bingöl Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Devran, bugün Resmi Gazetede yayınlanan ve kuyumcu Ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni dönemde yetki belgesi olmayanların kuyumculuk yapamayacağının altını çizen Devran, Bugün yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında faaliyette bulunan işletmelerin 31 Aralık tarihine kadar yetki belgesi alarak durumlarını yönetmeliğe uygun hale getirmeleri gerekiyor dedi.

“YETKİ BELGESİNE SAHİP OLAMAYANLAR KUYUMCULUK YAPAMAYACAK”

Devran, yönetmeliğin, 14/1/2015 tarihli ve 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 16 ncı maddesinin birinci fıkrasına ve 10/7/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 446 ncı maddesine dayanılarak hazırlandığını hatırlattı. Devran, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kuyumcu Ticareti, yalnızca sahip kuyumcu işletmeleri tarafından yapılır. Yetki belgesi bulunmayan işletmeler, kuyumcu Ticaretiyle iştigal edildiği izlenimi veren işaret ve ifadeler kullanamaz. Yetki belgesi, kuyumcu işletmesinin bulunduğu yerdeki il Müdürlüğü tarafından Bilgi Sistemi üzerinden verilir, yenilenir ve iptal edilir. Yetki belgesi almak için gerekli şartlar Resmi Gazetede net bir şekilde belirtildi. Bu belgeyi alanlar ayrıca Kuyum bakım ve onarımı. Opal, akik, kuvars gibi yarı kıymetli taşlar ile bu taşlardan yapılan süs eşyasının perakende satış, bakım ve onarımı perakende saat satış, bakım ve onarımı. Standart işlenmemiş kıymetli maden alım ve perakende satışı. Darphane tarafından kıymetli madenlerden üretilen ürünlerin alım ve perakende satışı hammadde olarak kullanılmak üzere standart dışı işlenmemiş kıymetli maden alımı kıymetli madenler aracı kuruluşu olmak kaydıyla 32 Sayılı Karar ve bu Kararın ikincil mevzuatında öngörülen faaliyetler ve Bakanlıkça uygun görülen diğer faaliyetleri de yürütebilecekler. Yetki belgesine sahip kuyumcu işletmelerinin güncel listesi Bakanlığın internet sayfasında ilan edilecek. Bu nedenle Kuyumcu Esnafımızın bu hususlara dikkat ederek, 31 Aralık tarihine kadar yetki belgesi ile ilgili gerekli çalışmaları yapmaları büyük önem taşıyor.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
10:23
VALİLİK AÇIKLAMASINDA  LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
VALİLİK AÇIKLAMASINDA LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
Genç ilçesindeki 16 derslikli İnönü Ortaokulu inşaatında ortaya çıkan beton görüntülerine ilişkin tartışmaların ardından Bingöl Valiliği açıklama yaptı. Valilik, beton dökümünün teknik şartnamelere uygun gerçekleştirildiğini, tespit edilen boşlukların ise lokal imalat kusuru olduğunu bildirdi.
10.08.2026
10:18
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi de yer aldı.
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın