19 Mart 2024 Salı

MAĞDURİYETİMİZİ KİM GİDERECEK

Çaytepe Köyü Lefar mezrasında yaşayan vatandaşlar, köyün hemen yanı başına yaptırılan kanalizasyondan yayılan kötü kokudan dolayı mezranın yaşanmaz hale geldiğini belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

05 AĞUSTOS 2022 CUMA 18:12
2
1412
0
AA aa
MAĞDURİYETİMİZİ KİM GİDERECEK

Nüfusuyla Genç ilçesinin en kalabalık 2 köyünden biri olan Çaytepe, belde statüsünden düştükten sonra su, kanalizasyon ve çevre temizliği ilgili birçok sorun yaşamaya başladı. Bu sorunların başında ise kanalizasyon geliyor. Geçici olarak yaptırılan kanalizasyon hattının yaydığı kötü kokular nedeniyle köylerinde duramadıklarını belirten köy sakinleri, devlet büyüklerinden yardım talebinde bulundu. 
“KOKUDAN DOLAYI EVLERİMİZDE OTURAMIYORUZ”
Çaytepe Belediyesi tarafından uzun yıllar önce geçici olarak köyün hemen yanı başına yaptırılan kanalizasyon hattı köylüler için işkenceye dönmüş durumda. Etrafa yayılan kötü koku nedeniyle köyün zorunlu olarak göç verdiğini belirten köy sakinleri, “Belediyemiz kapandıktan sonra sorunlarımız dağ gibi büyüdü. Artık dayanamaz hale geldik. Yıllardır yaptığımız girişimler sonuçsuz kaldı. Öyle görünüyor ki bu kanalizasyon sorunu nedeniyle hepimiz evlerimizi ve köyümüzü tek etmek zorunda kalacağız. Bununla beraber içme suyu deposunun da ne kapısı ne penceresi var. İçerisi de tamamen yosun tutmuş durumda. Gerçekten de içler acısı bir haldeyiz. Köy sakinleri olarak tek isteğimiz devletimizden bir an önce sorunlarımızı çözmesi ve bizlere yardımcı olmasıdır. Lütfen sesimize kulak versinler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2024
23:26
GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ
GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ
Genç ilcesinin sevilen siması Mehmet Ölmez'in ölümü Genç ilçesinde büyük bir üzüntüyle karşılanırken, taziyesi ise Diyarbakır Cahit Sıktı Tarancı Müzesi yanındaki Mıstan Taziye Evi'nde kuruldu.
17.03.2024
17:54
ZAZA DERBİSİNDE KAZANAN KARDEŞLİK OLDU
ZAZA DERBİSİNDE KAZANAN KARDEŞLİK OLDU
Uzun yıllardır aralarında husumet olan Dersimspor ve Genç Muratspor, kardeşliğe kucak açtı. Birbirlerine çiçek takdim eden her iki ekip, sahada kazananın kardeşlik olduğunu belirterek bunun daim olması dileklerinde bulundu. Dersim'de oynanan maçta Muratspor sahadan 5-0 galip ayrıldı
16.03.2024
22:04
YENİ BİR MERHALEYİ GEÇMENİN EŞİĞİNDEYİZ
YENİ BİR MERHALEYİ GEÇMENİN EŞİĞİNDEYİZ
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bingöl'ün Genç ilçesinde partisinin düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, 'Daha önce kat ettiğimiz merhalelerin üzerine bir yenisini koyacağız. Yeni bir merhaleyi geçmenin eşiğindeyiz, o eşik inşallah 31 Mart olacak' dedi.
14.03.2024
17:58
KAYMAKAMLIKTAN ÖĞRENCİLERE MALZEME DESTEĞİ
KAYMAKAMLIKTAN ÖĞRENCİLERE MALZEME DESTEĞİ
Genç ilçesi Kaymakamlığı, Türkiye Finalleri'ne katılacak İnönü Ortaokulu Hentbol Takımı'na spor malzemesi desteğinde bulundu.
14.03.2024
17:48
EKONOMİYE CAN SUYU OLACAK
EKONOMİYE CAN SUYU OLACAK
Geçmiş yıllarda yaşanan terör hadiselerinden dolayı bölge insanının bedeller ödediğini aktaran Yılmaz; 'Amacımız artık doğuda, güneydoğuda özel yatırımları arttırmak. Daha fazla özel yatırımın bu bölgeye cezbedilmesi.' Genç İlçesi Servi Bölgesindeki demir projesine de değinen Yılmaz, 'Devasa bir yatırım gerçekten bu daha da artacak. Yıllık etkisi cari açığı azaltmada 600 milyon dolar. İnşaat sırasında 2 bin kişi, bitince bin kişiye sürekli istihdam sağlayacak' diye konuştu.
14.03.2024
10:25
PKK`YA AİT SIĞINAK İMHA EDİLDİ
PKK'YA AİT SIĞINAK İMHA EDİLDİ
Genç ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölücü terör örgütü PKK'ya ait bir adet sığınak tespit ederek imha etti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın