29 Nisan 2024 Pazartesi

MAŞALLAH DEDİRTEN TABLO!

Genç Devlet Hastanesi'nin bir dönem 3'te 2'si Covid-19 hastaları ile doluyken, sağlık çalışanlarının verdiği mücadele ile hastane yönetimi tarafından yoğun bakım olarak kullanılan alana 1 aydır hasta girişi olmadı. Hastanede Covid - 19 nedeniyle yatan hastanın olmayışı da maşallah dedirtiyor.

06 MART 2021 CUMARTESİ 13:05
2
2077
0
AA aa
MAŞALLAH DEDİRTEN TABLO!

Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere göre ülke genelinde iller risk seviyesine göre ayrıldı. Buna göre düşük riskli ve mavi kategoride olan Bingöl ve ilçelerinde ‘kontrollü normalleşme' süreci de başladı. Genç Devlet Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre; Yaklaşık 1 aydır yoğun bakım olarak kullanılan odalarda Covid-19 nedeniyle yatan hastanın olmayışı fedakâr sağlık çalışanlarının başarısının en büyük göstergesi oldu.

“65 YATAKLI HASTANEDE COVİD-19 HASTASI KALMADI”

Pandemi sürecinin başında pik noktaya ulaşan ve yüzlerce Covid-19 vakasının görüldüğü Genç ilçesinde Devlet hastanesi yetkilileri bu duruma çare bulmak için 4 odayı yoğun bakım, 15 odayı ise hastalığı normal seyreden Covid hastaları için ayırdı. Pandemi sürecinin başlarında tüm odalar doluyken son bir ay içerisinde yoğun bakım olarak kullanılan odaların ve son bir haftadır ise servis odalarının boş kalması maşallah dedirtiyor.

"YERİ GELDİ EVİMİZE GİTMEDİK, AİLEMİZİ, SEVDİKLERİMİZİ GÖRMEDİK"

Anestezi Hemşiresi Hatice Bingöl, Covid-19'un zorlu sürecinde ailesinden ve sevdiklerinden uzak kaldığını, verilen mücadelenin sonucunu da aldıklarını aktardı. Bingöl, “Çok zorlu bir süreçten geçtik hepimiz. Covid sürecini atlatırken ailemizden, sevdiklerimizden uzak kalarak çalışma arkadaşlarımızla üstesinden gelmeye çalıştık. Yeri geldi evimize gitmedik, ailemizi, sevdiklerimizi görmedik. Yeri geldi burada komşumuzu, en sevdiğimizi, en yakınımızı hasta olarak kabul ettik. Evet zordu. Üstesinden gelmeye çalıştık. Gerek bakanlığımızın, gerek idaremizin bizlere olan destekleri sayesinde üstesinden geldik” diye konuştu.

“BİR GECE ÖLECEĞİMİ HİSSETTİM”

Kendisinin de Covid-19'a yakalandığını ve ağır atlattığını anlatan Bingöl, “Covid-19'a yakalandım ve bunu çok ağır atlattım. Hatta bir gece öleceğimi, yoğun bakıma düşeceğimi hissettiğim biran olmuştu. Ama çok şükür inançla üstesinden gelmeye çalışarak atlattım. Bu Covid hastalığını yaşadıktan sonra nefes ihtiyacını çok daha iyi anladım. Biz evet atlattık, şu an mavi renkteyiz Bingöl olarak birçok ilimiz gibi. Ama bu bizim insanlarımızda bir rehavet veya bir daha olmayacağız rahatlığını vermesin diyoruz. Hala sosyal mesafemiz, maskemiz ve el hijyenine dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü sorumlu olduğumuz bizden başka eşimiz, dostumuz, sokaktaki vatandaşımız var. Biz tulumları çıkardık, o zor süreçten geçtik. Şu an formalarımızla daha rahat bir şekilde ama yine maskemizle görevimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yoğun bakım ihtiyacı olan Covid hastamız yok ama hala Covid vakaları az da olsa var. Bu süreci hep beraber atlatalım istiyoruz. Yine maske, mesafe ve el hijyenine dikkat edelim, bu süreci tekrar yaşamayalım” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın