03 Mayıs 2024 Cuma

MİLLİ SPORCU OLMAK İÇİN KÜREK ÇEKİYORLAR

Genç ilçesinde 4 yıl önce kurulan ve Türkiye'deki yarışmalarda derece elde etmeyi başaran 16'sı bayan 30'u erkek 46 genç, milli forma giyme hedefiyle Murat Nehri'nde rafting yapıyor. Gençlerin tek hedefi ise Tunceli'de düzenlenecek Analig Türkiye şampiyonasında başarı elde edip Milli takıma seçilmek.

09 AĞUSTOS 2023 ÇARŞAMBA 13:36
1
1561
0
AA aa
MİLLİ SPORCU OLMAK İÇİN KÜREK ÇEKİYORLAR

Genç İlçesinde 4 yıl önce Belediye öncülüğünde, İlçe Kaymakamlığı desteğiyle çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve bu alanda eğitim alması için kurulan Genç Gençlik Rafting Spor Kulübü bugün 46 sporcuya ev sahipliği yapıyor. Kulüp bünyesindeki rafting ve kano takımlarına dahil edilen 16'sı kız toplam 46 genç, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde spor eğitim uzmanı ve rafting antrenörü Mahmut Arif Kaya eşliğinde Murat Nehri'ne indirilen botlarda antrenman yapıyor. Bugüne kadar katıldıkları Tunceli, Van, Şırnak, Hakkari, Mardin ve Adıyaman'da, Yozgat ve Düzce'de yapılan Türkiye şampiyonalarında çeşitli dereceler elde eden rafting takımının hedefi 14 - 16 Ağustos tarihleri arasında Tunceli'de yapılacak olan yarışmalarda derece elde ederek Milli takıma seçilmek. 
“TEK HEDEFİMİZ GENÇLERİMİZİ MİLLİ TAKIMA KAZANDIRMAK”
Antrenör Mahmut Arif Kaya, yaklaşık 4 yıldır Genç ilçesinde rafting sporu yaptıklarını belirterek şöyle devam etti; “Yaklaşık 4 yıldır rafting sporunu ilçemizde yapıyoruz. Bu 4 yıl içerisinde Türkiye şampiyonalarına, Dünya Grand Prix'si, okul sporlarında birçok başarıya imza attık. 2021 yılında Yozgat'ta yapılan Dünya Grand Prix'sinde takımımız 3 oldu, sonrasında yine Yozgat'ta ve Düzce'de yapılan Türkiye şampiyonalarında takımlarımız 2 ve 3'üncü oldu. Okul sporlarında 6 branşta 5 kupa aldık, hep 2-3 olduk ama şimdiki hedefimiz Tunceli'de yapılacak olan Türkiye şampiyonasında Analig yarışmalarında Türkiye şampiyonu olmak. Bunun için de bu yaz döneminde öğrencilerimizle beraber bu antrenmanlarımızı devam ettiriyoruz aralıksız bir şekilde. 46 tane lisanslı sporcumuz var şu anda. Bunların 16 tanesi bayan 30 tanesi erkek. Kadın sporcularımızı daha çok bu ortama çekmek istiyoruz, erkek sporcularımızla bu yaz döneminde internet kafelerde boş zaman geçireceğine hem güzel bir spor, elit bir sporcu olarak sunmak istiyoruz. Zaten milli takım rezervinde İnşallah sporcularımız gidecek, bundan eminim. Bu güzel nehrin kenarına bizim de bir barınma alanlarımız güzelleştirilirse çocukların giyinmesi, yemesi, içmesi buralarda karşılanırsa biz daha verimli daha sağlıklı antrenmanlar yapabileceğiz. Hedefimiz Milli takım, yarın öbür gün Bingöl'den işte bu kadar sporcu Milli takıma verdik, bunu duymak istiyoruz İnşallah. Tunceli'de bunu başaracağız onun için hazırlandık” dedi. 
“ANNEM KADINDAN SPORCU OLMAZ DEDİ AMA BEN YILMADIM VE BAŞARDIM”
  Sporculardan Beyza Olgun ise ilk olarak bu spora başladığında ailesinin karşı çıktığını ve kadın sporcu olmaz dediğini belirterek şunları dile getirdi; “Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat nehrinde rafting yapıyoruz. Gayet de güzel bir spor, ilk başta buna başladığımda annem falan karşı çıktı. Yapamazsın, kadın sporcu olamaz, tehlikeli gösterdiler hiçbir şey yapamayacağıma şartladılar tabii yarışlara gittikten sonra başarıları gördükten sonra buna sevindiler. Daha çok gitmemi istediler. 2022 yılında Haziran ayında Rize'de Türkiye ikinciliğimiz oldu, kızlarda aynı şekilde Yozgat'ta Dünya ikinciliği, Dünya üçüncüsü oldu. Yozgat Çekerek ilçesinde de yine aynı şekilde kız takımımız Türkiye ikincisi oldu. Mix takımımızda Türkiye üçüncüsü oldu, İnönü takımımız küçük yıldız kızlar onlar da Türkiye üçüncüsü oldu. Şu anda tek hedefimiz Türkiye şampiyonu olmak Milli takıma gitmek, milli takım formasını giymek. Yani o gurur üstümüze taşımak, hani Bingöl'den de kız Milli takım oyuncuları da çıktı demek” şeklinde konuştu.
“KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN BU SPORLA UZAK DURUYORUZ”
Erkek kano sporcusu Bedirhan Yılmaz ise “4 yıldır rafting sporu ile uğraşıyorum. Rafting sporu hem ders dersleriniz açısından hem de sokaktaki kötü alışkanlıklardan uzak durmak için çok güzel bir spor. Her türlü yönden bizi iyiye iten imkanlarımız var. Tunceli'de yapılacak olan yarışmalarda inşallah Türkiye şampiyonu olup milli takımlara seçilmeyi hedefliyoruz” dedi.

HABER: SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın