19 Nisan 2024 Cuma

MÜLAKATSIZ, SINAVSIZ ALIM İDDİASI

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar; Bu şehirde yaşayan ve gündemi takip eden herkes çok iyi bilir ki, bundan öncede birçok kuruma birçok sınavsız, kurasız ve mülakatsız alımlar yapıldı.

30 MART 2022 ÇARŞAMBA 18:03
1
1714
0
AA aa
MÜLAKATSIZ, SINAVSIZ ALIM İDDİASI

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, kendi sosyal medya hesabı üzerinden Bingöl İl Özel İdaresine 75 kişi alındığı iddialarının gündemdeki yerini koruduğunu belirterek hastanelere ve Bingöl Belediyesinde yapılacak personel alımı için umut dağıtılmaya başlandığını söyledi.

Kovalar'ın kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar şöyle:

“Bingöl İl Özel İdaresine 75 kişinin doğrudan işe alındığı iddiası maalesef gündemde yerini tutmaya devam ediyor. Daha önce de buna benzer birçok alımın olduğunu hepimiz biliyoruz. Herkesin bilmesi, yapılan ve yapılacak alımları durdurmaya maalesef yetmiyor.

Toplumun bir kesimi yapılan yanlışları görüyor ve duyuyor ama sessiz kalmayı tercih ediyor. Kimi işinden, kimi malından, kimi de yakınlarına zarar verilir korkusu taşıyor. Vatandaşı bu korku ve endişeye sokanlar, iktidar partisi nimetlerinden nemalanan zihniyettir.

Yıllardır aynı yöntem ve hikâyelerle bu şehri yönetmeye devam ediyorlar. Kendilerine ve kurdukları düzene karşı olanları da istenmeyen kişi ve/veya kişiler olarak sistemin dışında tutuyorlar.”

“HASTANE VE BELEDİYE ALIMLARI İÇİN UMUT DAĞITILIYOR”

 

“Aynı yöntemlerle önümüzdeki günlerde hastanelere alınacak sürekli işçi alımı ve Bingöl Belediyesine alınacak personel alımı için umut dağıtılmaya başlandı bile… Dağıtılan umutların tek amacı, önceki alımları ve yanlışlarını unutturmaktır…

Hiç kimse geçmişteki haksız alımları, doğrudan verilen ihaleleri, adrese teslim milyonluk işleri, devlet malı üzerinden kendine mülk edinenleri, kamu arazilerini yakınlarına peşkeş çekenleri, kamu kurumlarına ahkam kesenleri asla unutturamaz.

Son bir aydır şehrin her köşesinde Bingöl İl Özel İdaresine yapılan alımlar konuşulmakta ve gittiğimiz her yerde bu durumla karşılaşmaktayız. Kimi 55, kimi 70, kimi de 75 kişinin alındığını iddia ediyor.”

“KURUMUMUZA HERHANGİ BİR ALIM YAPILMADI AÇIKLAMASI”

“Kamuoyunda herkesin konuştuğu alımları, iddia edilen kurumun genel sekreteri sosyal medyadan yönetilen sorular üzerine “Kurumumuza herhangi bir alım yapılmamıştır” diye bir açıklama yaptı. Peki bu alımlar hangi kuruma ve nasıl yapıldı?

Söz konusu alımlar, Ak parti Bingöl Milletvekilleri tarafından ‘Köylere hizmet götürme birliği' adı altında sınavsız, kurasız ve mülakatsız alındığı iddiası, ilgili kurumdan bir yalanlama gelmediğine göre alımın yapıldığını doğrulamaktadırlar.

İşe alınacak ve görevini layıkıyla yapacak vatandaşlarımıza bir sözümüz ve tepkimiz yoktur. Gönül ister ki, aşa ihtiyacı herkes evine ekmek götürebilecek bir işe sahip olmasıdır.”

“SESSİZ KALINDI”

 

“Bu şehirde yaşayan ve gündemi takip eden herkes çok iyi bilir ki, bundan öncede birçok kuruma birçok sınavsız, kurasız ve mülakatsız alımlar yapıldı. Yapılan haksız alımlara karşı halk sessiz, STK'lar yetersiz, Yöneticiler ise duyarsız kaldı.

Biz Deva Partisi olarak, bugüne kadar yapılan tüm yanlışlara karşı durduk. Somut bir bilgi ve dayanağı olmayan hiçbir iddiayı gündemimize almadık. Yeterli bilgi ve kaynak olmadan kamuoyunu meşgul etmedik ve gereksiz siyasi polemikler içerisinde olmadık.

Hepimizin ortak paydası genelde ülkemiz, yerelde de şehrimiz olmalıdır. Bizim gayemiz, bu şehirde yaşayan herkesin eşit haklara sahip olduğunu, kimsenin kimseden üstünlüğünün olmadığını ve devlet kurumlarının milletine hizmet etmesi için var olduğunu hissettirmektir.

Bizim siyaset anlayışımızda; Hiçbir siyasetçi ve kamu yetkilisi, kendisinden olmayanların hakkını ve rızkını kendi yakın akrabalarına ve yandaşına veremeyecektir. Hiçbir siyasetçi ve kamu yetkilisi, devletin kurumlarını aile şirketi gibi kullanamaz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın