26 Nisan 2024 Cuma

MÜZİK PİYASASINA HIZLI GİRDİ

LK teklisiyle oyunculuk kariyerinden sonra müzikal serüveninde yepyeni bir sayfa açan hemşerimiz Adnan Devran Bahar Yeli'ni 3 Haziran Cuma yani bugün tüm dijital platformlarda yayınlıyor.

04 HAZİRAN 2022 CUMARTESİ 10:23
0
1186
0
AA aa
MÜZİK PİYASASINA HIZLI GİRDİ

Sözü ve müziği Adnan Devran'a, düzenlemesi Arzu Alsan ve Burak Erkul'a ait şarkının kayıtlarında gitarı Ozan Doğan Ariz kemanı Semih Çelikel çaldı. Kayıt, edit, miks, mastering'ini Arzu Alsan'ın yaptığı Bahar Yeli'nde Vokal Koçluğunu Sercan Tarım üstlendi. Bahar yeli, yitirilmiş bir aşkı tebessümle hatırlayan bir şarkı. Baharda gelen ve başka bir baharda giden bir aşkın hikayesi. Bitmiş ve hüzün veren bir beraberliğin sonradan mutlu hatırlanışı. Aşık olduğun zaman karşındakini herşeyden güzel görmekle ilgili.

ADNAN DEVRAN KİMDİR

Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu. 11 Ocak 1992, Bingöl doğumlu. Üniversitede Biyoteknoloji Mühendisliği okudu. Lisans eğitimi sırasında yerel bir radyoda program hazırlayıp sundu. Üniversiteden mezun olana kadar; okulun tiyatro kulübünde aktif rol aldı, tiyatro adına sahne sanatları faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapmak üzere arkadaşlarıyla birlikte bağımsız tiyatro yapmak adına dernek kurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gösteri Sanatları Merkezi'ni kazandı ve İstanbul'a yerleşti. Her alanın teorik ve pratik derslerini uzman tiyatrocular ve eğitmenlerden aldı.

Profesyonel oyunculuğa ilk gösterimi Ekim 2015'te gerçekleşen ve halen gösterimde olan ‘Kasap' ile başladı. Aynı yıl Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Film ve Drama Yüksek Lisans Oyunculuk eğitimine başladı ve 2017 yılında tamamladı. Ocak 2017'de okuma tiyatrosu olarak yazdığı ve yönettiği ‘Simurg Şem-ü Pervane' ile resim ve tiyatroyu aynı mekan ve zamanda birleştirdi. İstanbul'da eski bir Rum okulunun müze olarak kurgulandığı, seyircilerin de müze gezer gibi izlediği oyun ‘Balat Monologlar Müzesi'nde ‘Mutluyum Çünkü Burada Uçaklar Yok' adlı performansını sergilemeye devam etmektedir.

En son Alman yönetmen Frank Heuel'in yönettiği 'Bacecamp' oyununda yer aldı. Hollanda'da, epik diyalektik tiyatro kuramının kurucusu Alman tiyatro adamı Bertolt Brecht'in oyunlarından derlemeler üzerine Co-Action Device adlı performans'ta yer aldı. Yapıtları dünyanın dört bir yanındaki kişisel sergiler ve grup sergilerinde yer almış olan İnci Eviner tarafından üretilen video yerleştirmeleri ile (videoart) Birleşik Arap Emirlikleri ve Japonya'da sergilenen projelerde yer aldı. Ülkemizde ve Dubai'de yayınlanan çeşitli kısa film, orta metraj film, dizi film ve reklam filmlerinde yer aldı.

Rol Aldığı Bazı Oyunlar: Dallar Yeşil Olmalı / 2021 Ben Cuma/2019 Kasap / 2015

Rol Aldığı Film ve Diziler: Räuberhände (Fiko, Sinema Filmi 2020) Plaza (Ferhat, Sinema Filmi 2020) Söz Senettir (Alper, Sinema Filmi 2019) Are You Listening Mother? (Mustafa, Kısa Film 2019) Payitaht Abdülhamid (Ömer Faruk, TV Dizisi 2017-2021) Söz (TV Dizisi 2017)

Haber : Haber Merkezi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın