19 Nisan 2024 Cuma

NİHAYET ATAMA YAPILDI

25 ARALIK 2018 SALI 13:46
0
1326
0
AA aa
NİHAYET ATAMA YAPILDI

İl Sağlık Müdürlüğü, isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kuraları kapsamında Bingöl'e 121 münhal kadro açıldığını bildirirken Genç İlçesine ise 1 pratisyen tabip, 1 Kadın hastalıkları ve Doğum uzmanının atandığını bildirdi.

“ATAMA KARARI SEVİNÇLE KARŞILANDI”

Uzun zamandır Kadın Doğum Uzmanının olmayışından dolayı büyük mağduriyetler yaşandığını ifade eden vatandaşlar, atama kararı bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Doğum olduğu zaman veyahut kontroller için Bingöl'e gidip gelmek bizleri sıkıntıya sokuyordu. İnşallah ataması yapılan doktorda gelip görevine başlar. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere hastane yönetimimize teşekkür ederiz”

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “84. Dönem DHY ile 2019 yılı ocak dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kuraları kapsamında ilimize 121 münhal kadro açıldı. İl Sağlık Müdürlüğümüzün girişimleri sonucu 84. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında 11 uzman tabip, 8 pratisyen tabip, 2019 yılı ocak dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kurası kapsamında ise 102 sağlık personeli münhal kadrosu açıldı” denildi.

Açıklamanın devamında; “Bingöl Devlet Hastanesine, 1 Anestezi ve Reanimasyon, 1 Acil Tıp, 1 Göz Hastalıkları, 1 Ortopedi ve Travmatoloji, 1 Genel Cerrahi, 3 pratisyen tabip, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi:1 Radyoloji, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,  Solhan'a 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 1 İç Hastalıkları, Genç İlçesine 1 pratisyen tabip, 1 Kadın hastalıkları ve Doğum, Karlıova İlçesine1 pratisyen tabip, Kiğı İlçesi 1 pratisyen tabip, Adaklı İlçesi 1 pratisyen tabip, Yayladere İlçesi 1 pratisyen tabip,  Bingöl Merkez Toplum Sağlığı Merkezine 1 pratisyen tabip münhal kadrosu açılmıştır. 2019 yılı ocak dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kurası kapsamında ise ilimiz genelinde; 1 Biyolog, 1, Psikolog, 1 Diş Protez Teknisyeni, 3 Diş Tabibi, 1 Eczacı, 2 Diyetisyen, 16 Ebe, 33 Hemşire, 19 Sağlık memuru (2 Anestezi, 1, Diş, 9 İlk ve Acil Yardım, 2 Laboratuar, 4 Röntgen, 5 Tıbbi Sekreter, 1 Toplum Sağlığı) 7 Sağlık Teknikeri (1 Adli Tıp, 1 Ağız Diş Sağlığı, 2 Anestezi, 1 Diş, 1 Evde Bakım, 1 Laboratuar) olmak üzere toplam 102 münhal kadro açılmıştır. 84. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası 27/12/2018 tarihinde, 2019 yılı ocak dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kurası ise 24/01/2018 tarihinde çekilecek, sonuçlar http://www.yhgm.saglik.gov.tr/ adresinde ilan edilecektir” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın