06 Ağustos 2026 Perşembe

ÖLÜM İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Bingöl'de 10 dağ keçisinin 'vurulma' ihalesine, Erzurum 3'üncü İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı verildi.

02 EKİM 2020 CUMA 08:09
0
2739
0
AA aa
ÖLÜM İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Bingöl'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 3 Temmuz'da "av turizmi" kapsamında açılan 10 dağ keçisinin "vurulma" ihalesine Erzurum 3'üncü İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 3 Temmuz'da nesli tehdit altında olan 10 dağ keçisinin vurulması yönünde ihale açmıştı. Bu ihaleye karşı Bingöl Barosu, BİNÇEVDER ve Bingöl Gazeteciler Cemiyeti ve diğer STK'lar sert tepki göstermişti.

Bingöl Barosu konunun takipçileri olacağını duyurmuştu. Bingöl'de dağ keçileri ve yaban keçilerinin öldürülmemesi için başlatılan imza kampanyasına binlerce kişi destek verdi. 

VALİ EKİNCİ, ‘İPTAL OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM' DEMİŞTİ

Vali Kadir Ekinci, konu ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, “İlgili yerlerle görüşülüyor. Bu biraz bizi aşan bir konu ama ilgili yerlerle görüşülüyor, biz de ilettik aynı şekilde. İnşallah iptal olur diye düşünüyorum. Biz Bingöl'de daha önce av yapılan birçok yerde de avı yasakladık.” İfadelerini kullanmıştı.

Erzurum 3'üncü İdare Mahkemesi de 10 dağ keçisinin avlanmasını kapsayan ihaleyi “telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması” gerekçesiyle “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
05.08.2026
17:53
FIRAT KALKINMA`DAN ARILAR BİRLİGİNE ZİYARET
FIRAT KALKINMA'DAN ARILAR BİRLİGİNE ZİYARET
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, beraberindeki heyetle Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret ederek yürütülen projeler ile Apiturizm Projesi kapsamında hayata geçirilebilecek iş birliklerini değerlendirdi.
30.07.2026
11:04
EĞİTİM-SEN  GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
EĞİTİM-SEN GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın