03 Mayıs 2024 Cuma

ÖLÜM İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Bingöl'de 10 dağ keçisinin 'vurulma' ihalesine, Erzurum 3'üncü İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı verildi.

02 EKİM 2020 CUMA 08:09
0
2174
0
AA aa
ÖLÜM İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Bingöl'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 3 Temmuz'da "av turizmi" kapsamında açılan 10 dağ keçisinin "vurulma" ihalesine Erzurum 3'üncü İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 3 Temmuz'da nesli tehdit altında olan 10 dağ keçisinin vurulması yönünde ihale açmıştı. Bu ihaleye karşı Bingöl Barosu, BİNÇEVDER ve Bingöl Gazeteciler Cemiyeti ve diğer STK'lar sert tepki göstermişti.

Bingöl Barosu konunun takipçileri olacağını duyurmuştu. Bingöl'de dağ keçileri ve yaban keçilerinin öldürülmemesi için başlatılan imza kampanyasına binlerce kişi destek verdi. 

VALİ EKİNCİ, ‘İPTAL OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM' DEMİŞTİ

Vali Kadir Ekinci, konu ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, “İlgili yerlerle görüşülüyor. Bu biraz bizi aşan bir konu ama ilgili yerlerle görüşülüyor, biz de ilettik aynı şekilde. İnşallah iptal olur diye düşünüyorum. Biz Bingöl'de daha önce av yapılan birçok yerde de avı yasakladık.” İfadelerini kullanmıştı.

Erzurum 3'üncü İdare Mahkemesi de 10 dağ keçisinin avlanmasını kapsayan ihaleyi “telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması” gerekçesiyle “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın