21 Mart 2026 Cumartesi

ÖNCELİKLİ HEDEFLERİNİ AÇIKLADILAR

AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, STK'ların Bingöl'de tıp fakültesi açılması ile eğitim ve araştırma hastanesi açılması taleplerine ilişkin açıklamada bulundular.

25 NİSAN 2025 CUMA 13:24
0
761
0
AA aa
ÖNCELİKLİ HEDEFLERİNİ AÇIKLADILAR

Bingöl'de Kent Konseyi başta olmak üzere 80 dernek, sendika ve platformlardan oluşan kalabalık grubun bugün Bingöl Üniversitesi kampüs girişi önünde toplanıp tıp fakültesi ile eğitim ve araştırma hastanesi açılması çağrısına yanıt veren AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Bingöl'de sağlık alanında birçok önemli yatırımın hayata geçirildiğini, bazılarının ise devam ettiğini, Tıp fakültesi konusundaki haklı talebin karşılanması için de girişimlerinin devam ettiğini belirttiler.

“SAĞLIK YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK!”

Bingöl'de merkezden ilçelere, beldelerden köylere, birçok yerleşim yerinde ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerini hayata geçirdiklerini, ihtiyaçların karşılanması için de Sağlık bakanlığı nezdinde girişimlerinin devam ettiğini aktaran Berdibek ve Korkutata, son bir yılda yapılan, yapımı devam eden ve programa alınan sağlık yatırımlarını şöyle özetlediler;

“Merkez Toplum Sağlı Merkezi, Solhan Toplum Sağlı Merkezi, Karlıova Toplum Sağlı Merkezi yapıldı, Genç Toplum Sağlı Merkezi yapımı ise sürüyor. Adaklı Kaynakdüzü Köyü Sağlık Evi, Merkez Çeltiksuyu Köyü 1 Hekimlik ASM, Merkez Sarıçiçek Köyü 1 Hekimlik ASM yapımı sürüyor.

Bingöl Merkez Bahçelievler 112 ASHİ, Bingöl Merkez Aşağı Akpınar 4 Hekimlik ASM+112 ASHİ, Bingöl Merkez Kültür 8 Hekimlik ASM+112 ASHİ, Solhan 7 Hekimlik ASM+TSM+112 ASHİ ile Devlet Hastanesi Poliklinik ve UMKE Alanı Depo Yapım İşi ise ihale aşamasında.

Bingöl Merkez İnönü Mahallesi 112 ASHİ, Karlıova Hacılar 1 Hekimlik ASM, Bingöl Merkez Gözeler Köyü Sağlık Evi, Genç Çaytepe 2 Hekimlik ASM, Bingöl Merkez Saray Mahallesi 4 Hekimlik ASM ise yatırım programına alınmıştır.

Bingöl Merkez AMATEM Binası da 2025 yatırım programına teklif edilen ancak sonraki sürece sarkan önemli çalışmalarımızdan biridir. Bu hususta da takip ve hassasiyetimiz devam ediyor.”

“500 YATAKLI HASTANEMİZİ YIL SONUNA YETİŞTİRME HEDEFİNDEYİZ”

Bingöl'de yapımı süren ve büyük depremlere dayanıklı olarak inşa edilen 500 Yataklı Bingöl Yeni Devlet Hastanesi binasıyla ilgili ödenek sorunu yaşanmadığını aktaran Milletvekilleri Berdibek ve Korkutata;

“Aksi bir durum yaşanmaması durumunda ödenek sorunu olmayacak ve yıl sonuna kadar inşallah yeni hastane binamız tamamlanarak teslim edilecek. Bizim için her şeyden önemlisi, fiziki olarak var olan problemleri ortadan kaldırmak.”

“ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ! Kİ, ONU DA AÇACAĞIZ”

Bingöl'de eğitim ve araştırma hastanesi açılması için tüm hazırlıkların yapıldığını aktaran Berdibek ve Korkutata:

“Tıp Fakültesi açmak için öncelikle şehrin eğitim araştırma hastanesine ihtiyacı var. Bunun için de hazırlıklarımız uzun süredir var zaten. Bu hususta bir tek eksiklik var, o da Kalp Merkezinin açılması. Bu merkezin açılması için de hazırlıklar başlatılmış, yakın zamanda o da tamamlanacak inşallah. Kalıyor fiziki ihtiyaç. 500 yataklı yeni hastane binamız tamamlandığında bu problem de ortadan kalkıyor ve Bingöl'ümüze Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim Araştırma Hastanemizi açıyoruz.”

“TIP FAKÜLTESİ YÖK NEZDİNDE GİRİŞİMLERİMİZ VAR”

Yüksek bir hedef için öncelikle altyapı ve fiziki koşulların oluşturulması gerektiğini aktaran Berdibek ve Korkutata:

“Merdiven yapmadan yükseğe çıkmak nasıl mümkün olacak? Önce Eğitim ve Araştırma Hastanesini açacağız. Sonraki süreç ise Tıp Fakültesi açılmasına yönelik. Tabi ki bu süreçte, tıp fakültesi için de geçmişte başlatılan ve YÖK aşamasında olan talebin karşılanması için tüm girişimlerimizi en üst düzeyde gerçekleştiriyoruz. Bu hususta Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz Bey'in himayelerinde istediğimiz sonuca da ulaşacağız inşallah.”

“BİNGÖL İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇABALIYORUZ”

Bingöl'ün sağlıktan eğitime, üniversiteden yerel yönetimlere, her alanda daha fazla yatırım alması için tüm güçleriyle çalıştıklarını anlatan Berdibek ve Korkutata:

“Sayın Cevdet Yılmaz gibi bir değerimiz var ve bu süreci en doğru ve etkin şekilde değerlendirip Bingöl'ümüzün faydasına dönüştürme gayretindeyiz. Tıp Fakültesi için de Eğitim ve Araştırma Hastanesi için de uzun süredir zaten bir çabamız var. Önemli bir mesafe kat etmiş durumdayız. Hedefimiz, kaliteli ve sağlam temeller üzerine inşa edilmiş güçlü bir yapı oluşturup memleketimizin sağlık ihtiyaçları karşılamak ve çevre illere sevkleri önlemek. Bunlar zaman alabiliyor. Sivil toplum örgütlerimizin de, halkımızın da hassasiyet ve beklentilerini görüyor ve biliyoruz. Bilinmesini istiyoruz ki, bu hususta zaten geçmişten buyan bir süreç işliyor ve elimizden geleni yapıyoruz.”

HABER:SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.03.2026
14:25
SAADET PARTİSİ GENÇ İLÇE BAŞKANLIĞIN`DA GÖREV DEGİŞİMİ
SAADET PARTİSİ GENÇ İLÇE BAŞKANLIĞIN'DA GÖREV DEGİŞİMİ
Saadet Partisi Bingöl'ün Genç ilçesinde ilçe başkanlığı görevine Nihat Turhan getirildi. Uzun yıllardır görev yapan Suat İşcan, görevi Turhan'a devretti.
21.03.2026
14:18
METEOROLOJİ`DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
21.03.2026
14:08
BİNGÖL`E NÜKLEER TIP MERKEZİ PROGRAMA ALINDI
BİNGÖL'E NÜKLEER TIP MERKEZİ PROGRAMA ALINDI
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
17.03.2026
16:40
BURAK  BURULDAY`A TEŞEKKÜR PLAKETİ
BURAK BURULDAY'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın anne ve babası adına yaptırdığı okul ile Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi projelerinde görev alan İnşaat Mühendisi Burak Burulday, projeye sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür plaketiyle onurlandırıldı.
17.03.2026
16:33
HALEPÇE`Yİ UNUTMADIK
HALEPÇE'Yİ UNUTMADIK
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
16:22
EN GÜZEL SESLER  YARIŞTI
EN GÜZEL SESLER YARIŞTI
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın