29 Nisan 2024 Pazartesi

ORTAK PLATFORMDA BULUÅžTULAR

22 köyü ve 60 Bin'den fazla nüfusu ile Bingöl'ün en kalabalık aşiretlerinden biri olan Zikte aşireti, Zikté Bölgesi Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikté-SÜRKAP) İlk toplantısını Genç'te gerçekleştirdi. Salonu hınça hınç dolduran Zıkteliler birlik ve beraberlik mesajı verdi.

03 ÅžUBAT 2020 PAZARTESÄ° 12:55
0
3895
0
AA aa
ORTAK PLATFORMDA BULUÅžTULAR

Zikté bölgesinin Maddi ve Manevi kalkınmasını amaç edinen Zikté Bölgesi Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikté-SÜRKAP) Ä°lk toplantısını Genç'te gerçekleÅŸtirdi. Genç Åžehit Hakan Akdere Kültür Merkezinde gerçekleÅŸtirilen toplantıya, Zikté aÅŸireti mensupları ve Kanaat önderlerinin yanı sıra, Muhtarlar, Dernek BaÅŸkanları ve çeÅŸitli meslek örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Hafız Servet Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle baÅŸlayan toplantıda günün anlam ve önemini belirten konuÅŸmada Dr. ÖÄŸr. Üyesi Abdullah Bedeva toplumsal birlik ve beraberlik, kardeÅŸlik ve dayanışmanın önemine deÄŸinerek birlik ve kardeÅŸlik baÄŸlarının güçlendirilmesini istedi.

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Abdullah Bedeva'nın ardından söz alan EÄŸitimci-Tarihçi Fırat Atan, Zikté bölgesinin tarihçesi ve tarihi geçmiÅŸi hakkında bir sunum gerçekleÅŸtirerek bölgenin genel hatlarından örnekler verdi ve Zıkte'nin Bingöl'de en fazla nüfusa sahip olduÄŸunu belirterek birlik ve beraberliklerinin daim olmasını diledi.

Son olarak söz alan Bingöl Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Alaaddin Yüksel ise Kalkınma Platformunun mahiyeti, önemi, çalışma usulleri ile daha evvel bölgede yapılan proje ve çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleÅŸtirdi.

“DERNEKLERDEN TAM DESTEK”

Platformun ana paydaÅŸlarından olan Zikté Bölgesi dernek baÅŸkanları ve temsilcileri AÅŸkasor-Der baÅŸkanı Emin Övün, Çaytepe DerneÄŸi baÅŸkanı Galip Akman, Muradan DerneÄŸi BÅŸk. Yrd. Erol ÇaÄŸlayan, Åžerno-Der adına basın sözcüsü Ä°lhami Gelen, Seyfan-Der adına BÅŸk. Yrd. Nurettin Gende, Vahkin-Der baÅŸkanı Osman Topluk, Vazanan DerneÄŸi BaÅŸkanı Abdullah Bedeva yaptıkları konuÅŸmalarla platformu desteklediklerini ifade ettiler.

Program, Aile fotoÄŸrafı çekimi ve yöresel lezzet olan zervet ikramının ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALÄ°BÄ°YET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALÄ°BÄ°YET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ÅžEHÄ°T `KALAN` KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
ÅžEHÄ°T 'KALAN' KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
24.04.2024
13:06
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
Genç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 2024 yılı birlik encümen seçimi yapıldı.
23.04.2024
19:33
ENCÜMENLER`DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
ENCÜMENLER'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
Genç Belediyesi yeni meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantının ardından örnek bir davranış sergileyen HÜDA PAR Belediye Meclis üyeleri, aldıkları toplantı ücretlerini Gazze'ye bağışladı.
23.04.2024
12:38
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
22.04.2024
20:10
HUSUMET `GÜZEL` SONUÇLANDI
HUSUMET 'GÜZEL' SONUÇLANDI
Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, ilçe kaymakamı Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın