18 Haziran 2026 Perşembe

OTİZM FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle, farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

03 NİSAN 2019 ÇARŞAMBA 09:29
0
1922
0
AA aa
OTİZM FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Merkez Genç Caddesi boyunca yapılan yürüyüşe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum amirleri, özel rehabilitasyon öğrencileri ve aileleri katıldı.

Yürüyüşün ardından saat kulesi önünde açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdür Kadri Engin, “Bugün istedik ki otizme dikkat çekelim. İnsanlarımız farkına varsınlar. Çünkü otizmli bireylerimizin erken fark edilmesi, rehabilitasyon ve tedavi süreçlerine erken katılmaları bu bireylerin sosyal çevre içinde daha rahat yaşam sürmelerini sağlıyor. Diliyoruz ki, toplumda bu tür engellerin olduğu otizmli bireylerimizde sağlıklı bir şekilde sosyal çevrelerinde yaşasınlar diyen Engin, Otizm doğuştan olan bir hastalık. Otizmli çocuklar aslında çok zeki çocuklar. Bizlerin üzerimize düşeni tam anlamıyla yaparak onları topluma kazandırmamız lazım. Otizmli bir çocuğa bakmak aileler açısından da çok zor bir süreç. O anlamda İlimizdeki Rehabilitasyon merkezleri, kamu kurum ve kuruluşlarımız, derneklerimiz ailelere yardımcı olmaktadır. Otizmli çocuklarımız için her şeyin daha iyisi daha güzelini yapmak için gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yürüyüş vatandaşlara dağıtılan bilgilendirme broşürlerinin ardından son buldu

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
10.06.2026
17:07
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
08.06.2026
19:15
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
Bingöl merkez Kültür Mahallesi ile Saray Mahalleri arasında Devlet Hastanesi mevkiinden ulaşımın sağlanması için köprü ve yol yapımı için beklenen adım geldi.
08.06.2026
19:06
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
Bingöl'de 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.
08.06.2026
18:59
TOKİ BİNGÖL`DE 88 KONUT SATACAK
TOKİ BİNGÖL'DE 88 KONUT SATACAK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
08.06.2026
18:52
POLİSTEN KAÇAMADI YAKALANDI
POLİSTEN KAÇAMADI YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın