11 Mayıs 2024 Cumartesi

SAĞLAR, İSTİFA ETTİ..

Genel seçim sonrası görevi bırakacağına dair beyanları bulunan AK Parti Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, bu akşam istifa etti.

20 TEMMUZ 2023 PERŞEMBE 22:25
1
2191
0
AA aa
SAĞLAR, İSTİFA ETTİ..

HABER; SİNAN ATAN

Ekim ayında yapılacak kongreler için startı verip, bir diğer yandan da Mart 2024 mahalli idareler seçimine hazırlanan en AK Parti'de bu akşam istifa haberi duyuldu. 01 Ekim 2020'de göreve gelen AK Parti Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, bugün akşam saatlerinde parti genel merkezine istifasını sundu.

“DEĞİŞİM VE YENİLİKTEN YANAYIM”

İstifa sonrası açıklamada bulunan Haşim Sağlar, herhangi bir sorun ya da probleme dayanmayan, tamamen partinin menfaat ve ikbali için aldığı bir karar olduğunu söyledi.

“İstifanızın özel bir sebebi var mı?” sorusuna “Özel bir nedeni yok. Özel olan kısmı, partimizin yarınlarıdır” yanıtını veren Haşim Sağlar; “Yaklaşık 3 yıllık görev sürecim boyunca teşkilat kadrolarımızla birlikte partimizin gelişimi ve seçim başarılarına odaklı yoğun bir çaba harcadık. Makamların kalıcı olmadığı gerçeğinden yola çıkarak, kişisel değil partimizin ikbali için yeni yüz ve daha dinamik kadrolarla yola devam etmenin gerekliliğine olan inancıyla böylesi bir kararı aldım. Kararıma genel merkezimizin ve milletvekillerimizin itirazı olsa da kendilerini ikna ettim ve istifamı sundum. Yeni süreçte yeni yüzlerden ve kadrolardan oluşan bir teşkilat yapısıyla yola devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

“PARTİMDEYİM, DESTEĞİM DEVAM EDECEK”

İstifasının ardından partiden uzaklaşma eğiliminin sorulduğu Haşim Sağlar, kesinlikle partisinden uzak kalmayacağını, tecrübe paylaşımı ve desteğinin her fırsatta devam edeceğini söyledi.

 

İstifa kararını partisinin lehine fedakârlık olarak yorumlayan Sağlar; “Partimizin başarısı, hizmet bakımından devamlılığı sağlama şahsım nazarında çok çok önemli bir husus. Bizler üzerimize düşeni yapıp elimizden gelem tüm gayreti sarf ettik. Teşkilatlar nezdinde bir değişim olması gerektiğine inanarak bu kararı aldım. Yeni yüzler ve kadrolarla devam edilmesi partimiz için daha iyi olacaktır. Ben, bugüne kadar bizlerle yol yürüyen, davamız uğrana yorulmadan emek harcayan milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, il, ilçe ve belde teşkilat başkanlarımız ile yönetim kademelerine, merkez ilçe başkanımız ve yönetimine, gençlik ve kadın kolları başkanlarımız ve yönetimlerine, il genel ve belediye meclis üyelerimize, parti görevlilerimize, partimizin tüm gönüldaşlarına ve emektarlarına, partimizi her fırsatta büyük bir teveccühle destekleyen kadirşinas halkımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Sağlar, “Kongreye kadar kim il başkanlığı görevini yürütecek?” sorusuna ise “Belirlenmiş bir isim yok. Genel Merkezimizin takdiridir. Uygun bir kararla kongreye kadar sürecin aksamadan sürdürüleceğini düşünüyorum” yanıtını verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2024
19:03
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilciliği, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Irak asıllı Y.K. tarafından, okuldan atıldığı gerekçesiyle Lise Müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine tepki amaçlı, basın açıklaması gerçekleştirildi. (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilcisi Muhammed Mustafa Demirağ'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.
10.05.2024
18:41
AK KADINLAR`DAN İSRAİL TEPKİSİ `SAVAŞINDA  BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK KADINLAR'DAN İSRAİL TEPKİSİ 'SAVAŞINDA BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek
09.05.2024
18:33
ÜNİVERSİTE  ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE`YE  DESTEK
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE'YE DESTEK
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
09.05.2024
16:24
BİNGÖLDE  JEOTERMAL  KAYNAKLARI ` KONUŞULDU
BİNGÖLDE JEOTERMAL KAYNAKLARI ' KONUŞULDU
Bingöl'deki jeotermal kaynakların potansiyeli, değerlendirilmesi gereken alanlar ile bu kaynakların ekonomiye kazandırılması ve neler yapılacağı konusunda toplantı yapıldı. Vali Ahmet Hamdi Usta; 'Veriler ve öneriler doğrultusunda çalışacağız.' dedi.
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
03.05.2024
14:34
EMNİYET`TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
EMNİYET'TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın