20 Nisan 2024 Cumartesi

ŞAMPİYON YENİ GENÇ MURATSPOR

Play – Off Finalinde taraftarının muhteşem desteğiyle Büyük Bingölspor'u 2-1 mağlup eden Yeni Genç Muratspor, BAL ligine yükseldi. Şampiyonluk sonrası büyük sevinç yaşandı.

13 MAYIS 2023 CUMARTESİ 19:34
3
1608
0
AA aa
ŞAMPİYON YENİ GENÇ MURATSPOR

Bingöl 1. Amatör Futbol Ligi 2022–2023 sezonu oynanan final maçıyla tamamlandı. Yeni Genç Muratspor geçirdiği muhteşem sezonun ardından finalde Büyük Bingölspor ile kozlarını paylaştı. Her iki ekibinde mutlak şampiyonluk parolasıyla çıktığı maç Bingöl Şehir Stadyumunda oynandı. 

Genç Belediyesinin verdiği otobüs ve minibüsler ile Bingöl'e getirilen yaklaşık 2 Bin 500 taraftarının destek verdiği maçta protokol tribününde ise, AK Parti Bingöl Milletvekili Adayı Zeki Korkutata, HDP Milletvekili Adayı Ömer Faruk Hülakü, Yeniden Refah Partisi Milletvekili Adayı M.Ziya Buyankara, CHP Bingöl Milletvekili Adayı Serdar Atalay, Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Genç Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Erdem, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zülküf Koçinkağ, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Ekber Alimoğlu yer aldı. 

Meşaleler ve yoğun tribün desteğiyle başlayan maça her iki ekipte temkinli başladı. Maçın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken her iki ekipte uzun toplarla gol bulmaya çalıştı ancak başarısız oldu ve ekipler soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gitti.

Maçın ikinci yarısında maça ağırlığını koyan sarı kırmızı temsilcimiz ard arda pozisyonlara girdi ve aradığı golü maçın 81.dakikasinda Muhammed Akyıldız'ın attığı golle 1-0 öne buldu. Golün ardından tribünlerde büyük bir sevinç yaşanırken 83.dakikada uzun atılan topta kaleciyle karşı karşıya kalan Bingölsporlu 7 numaralı oyuncu golü buldu ve skor 1-1'e geldi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti. 

UZATMALARDA "BAL" GİBİ SON

Uzatmalara fırtına gibi başlayan temsilcimiz taraftarının yoğun desteğiyle aradığı golü 102.dakikada Erdi Ozan'ın golüyle skoru 2-1'e getirdi ve maç bu sonuçla sona erdi.

“MAÇ BİTİMİNDE TARAFTAR SAHAYA İNEREK ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI”

Adına yakışır bir final maçı oynanırken maçın bitiş düdüğünün ardından Genç ilçesinden gelen taraftarlar sahaya inerek şampiyonluğu futbolcular ile birlikte doyasıya kutladı. Kutlamaların gece geç saatlere kadar Genç ilçesinde de devam edeceği öğrenildi. 

“KUPA TÖRENİ İÇİN ÖZEL GECE DÜZENLENECEK” 

Elde edilen büyük zaferin ardından kupa takdim töreni yapılmazken, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından önümüzdeki haftalarda Genç ilçesi kent meydanında özel bir gece düzenleneceği ve kupa töreninin burada Genç halkının katılımı ile yapılacağı belirtildi.

"BAL LİGİNDE İKİ TAKIMLA TEMSIL EDİLECEK"

Yeni Genç Muratspor'un şampiyonluk ipini göğüslemesiyle 12 Bingölspor ve Yeni Genç Muratspor 2023- 2024 futbol sezonunda Bingöl'ü BAL liginde temsil edecek.

HABER: SİNAN ATAN 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın