19 Mart 2026 Perşembe

ŞİİRLERİYLE GÖNÜLLERİ İHYA ETTİLER!

Zıkté Bölgesi Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikté SÜRKAP) tarafından düzenlenen ve Bingöl'ün sevilen şairlerinin sahne aldığı program dinleyiciler tarafından tam not aldı.

12 ŞUBAT 2025 ÇARŞAMBA 10:27
0
1206
0
AA aa
ŞİİRLERİYLE GÖNÜLLERİ İHYA ETTİLER!

Kurulduğu günden bu yana anlamlı etkinliklere imza atan Zıkté Bölgesi Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikté SÜRKAP) bu kez de gönülleri ihya etti.

Bingöl Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen programa yoğun bir katılım sağlanırken günün açılış konuşmasını Zikté SÜRKAP Başkanı Fırat Atan yaptı.

Atan yaptığı açılış konuşmasında; "Anadolu tarih boyunca yüreğinin sesini ve duygularını en saf ve en yalın haliyle dile getirmiştir. Bu hal ise birçok cümle yerine bazen bir tek dize veya mısrada hayat bulmuştur. Zamanın ve mekânın şartları aynı olmasa da dile gelen mısralar ve kabaran duyguların birleşme yolu çoğu zaman aynıdır. Yani şiirdir. Tarih boyunca Anadolu toprakları şairlerin ve ozanların mekânı oldu. Şiirleriyle ruhları aydınlatan, her biri yaşadığı devrin birer meşalesi olan; Aşk şiirlerinin piri Hoca Dehhani'den, gönül erlerinin önderi Hoca Ahmet Yeseviye, Mevlana'dan-Yunus'a, Karacaoğlan'dan-Dadaloğlu'na, Nedimden, Fuzuli'den, Baki'den, Pir Sultandan, Mehmet Akif'ten, Necip Fazıl'dan ve onlarca yanık yürekten, hâsılı tüm kelam ve kalem erbabından, bal gibi süzülerek akan bir gönül ülkesidir Anadolu. Anadolu insanı; aşkında, sevdasında, hüznünde, şikâyetinde, sevincinde, neşesinde, kavgasında, barışında şiire sığındı. Şiir Anadolu'da hep güçlüydü ve hep vardı. Bağrında ne yanık yürekli anaları, ne de yanık sözlü ozanları hiç eksik olmadı. Gönül deryasının ortasında bir fener gibi daima gönülleri ihya etti" diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından Zazaca şiirleri ile gönüllere dokunan Araştırmacı Abdullah Narin, Eğitimci ve Şair İlhami Gelen, Şair Hacı Gürhan, Eğitimci Yazar Musa Apuhan, Ahmet Çiçek ve Ramazan Bingöl birbirinden güzel şiirleriyle dinleyicileri adeta mest etti.

Dolu dolu geçen şiir dinletisinde şairlere Zikté SÜRKAP Platformuna bağlı dernek başkanları tarafından şairlere plaket takdim edilirken program, toplu fotoğraf çekiminin  ardından son buldu.

HABER: SİNAN ATAN

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2026
16:40
BURAK  BURULDAY`A TEŞEKKÜR PLAKETİ
BURAK BURULDAY'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın anne ve babası adına yaptırdığı okul ile Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi projelerinde görev alan İnşaat Mühendisi Burak Burulday, projeye sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür plaketiyle onurlandırıldı.
17.03.2026
16:33
HALEPÇE`Yİ UNUTMADIK
HALEPÇE'Yİ UNUTMADIK
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
16:22
EN GÜZEL SESLER  YARIŞTI
EN GÜZEL SESLER YARIŞTI
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
14.03.2026
15:34
ŞEHİTLİKLER`DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
ŞEHİTLİKLER'DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde şehitliklerde bakım, onarım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmaların, 81 ilde başlatılan uygulama kapsamında yapıldığı bildirildi.
14.03.2026
15:26
BİNGÖL`DE ARANAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI
BİNGÖL'DE ARANAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de jandarma ekiplerinin son bir haftada gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 13 kişi yakalanarak cezaevine gönderil
14.03.2026
15:18
FIRAT EDAŞ ARAMA KURTARMA TİMİ GÖREVE HAZIR
FIRAT EDAŞ ARAMA KURTARMA TİMİ GÖREVE HAZIR
Elâzığ AFAD yerleşkesinde düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalan kişilerin kurtarılmasına yönelik senaryoları uygulamalı olarak gerçekleştiren Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Ekibi, Bingöl'ün de içinde bulunduğu sorumluluk bölgesinde afetlere hazırlık çalışmalarını sahada pekiştirdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın