19 Mart 2026 Perşembe

SPOR İLE KORUNUYORLAR

Bingöl'ün Genç ilçesi Kaymakamı Arif Gül, ilçedeki gençleri kötü alışkanlıklar ve kahvehane ortamından uzak tutmak adına 12 adet kano ile 2 adet rafting botu alarak, gençlere hediye etti. Nehir'de ücretsiz olarak kanolardan faydalanan gençler, eğitmenler eşliğinde Murat Nehri'nde kano keyfi yapıyor.

01 EYLÜL 2020 SALI 12:39
0
2910
0
AA aa
SPOR İLE KORUNUYORLAR

Bingöl'ün Genç ilçesindeki Murat nehrinde, hibe edilen kanolarla gençler keyif yapmaya başladı, nehirde renkli görüntüler oluştu. Genç İlçe Kaymakamı Arif Gül, ilçedeki gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına 12 adet kano ile 2 adet rafting botu alarak, gençlere hediye etti.

Gençlik Merkezi koordinesinde ücretsiz olarak kanolardan faydalanan gençler, eğitmenler eşliğinde Murat Nehri'nde kano keyfi yaptı. Spor Eğitim Uzmanı ve Rafting antrenörü Arif Kaya eşliğinde kanolara binip nehri renklendiren gençler, Kaymakam Gül'e teşekkür etti.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına kaymakam tarafından yapılan bu jeste teşekkür eden Spor Eğitim Uzmanı ve Rafting antrenörü Arif Kaya, gençleri gruplar halinde alarak eğitim verdiğini söyledi.

Kaya, “Genç Kaymakamlığı'mız gençlerimize yönelik etkinliklere dayalı bir spor düzenledi. 12 adet kano ve 2 adet rafting botu aldı. Biz de gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmeleri amacıyla bu şekilde hizmet veriyoruz. Gruplar halinde gençlerimizi alıyoruz. Şirin ilçemizden geçen Murat Nehrini en güzel şekilde değerlendirmek istiyoruz. Gençlerimizi, kamu görevlerini, esnafları ve muhtarları getirerek bu etkinlikten faydalanmalarını sağlıyoruz. Bundan dolayı Genç İlçe Kaymakamına teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir faaliyet oldu. Yeni projelerimiz var. İnşallah bunlar da faaliyete geçerse aktivitelerin daha çok olduğu bir ortam oluşturacağız gençlerimiz için” dedi.

“Çok güzeldi, çok eğlenceliydi”

12 adet kanonun gençlere tahsis edilmesinden dolayı mutlu olduklarını  söyleyen Emin Yiğit, “Kaymakamız Arif Gül tarafından gençlik merkezine hibe edilen 12 adet kano vardı. Biz de bu kanolar için gençlik merkeziyle görüştük ve etkinliğimizi gerçekleştirdik. Kaymakamımız gençliğe çok önem veriyor. Gençlerimiz, vakitlerini boş geçireceklerine böyle sportif faaliyetlerde bulunabilirler. Bende ilk kez bindim ve su sporlarına ilgim arttı. Çok güzeldi, çok eğlenceliydi” şeklinde konuştu.

“Hayatta geçirebileceğimiz en güzel 2 saatlik vakitlerden biri oldu”

Kanoya ilk kez binen Faruk Seven ise, “Kötü alışkanlıklardan uzak durmak için kaymakamlığımızın bizlere verdiği kanoları değerlendirmek için bir etkinlik yaptık. Gayet güzeldi. İlk defa yapmamıza rağmen çok beğendik ve tekrar yapmak istediğimizi ilettik. Hayatta geçirebileceğimiz en güzel 2 saatlik vakitlerden biri oldu. Gayet güzel bir etkinlikti, kaymakamımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2026
16:40
BURAK  BURULDAY`A TEŞEKKÜR PLAKETİ
BURAK BURULDAY'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın anne ve babası adına yaptırdığı okul ile Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi projelerinde görev alan İnşaat Mühendisi Burak Burulday, projeye sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür plaketiyle onurlandırıldı.
17.03.2026
16:33
HALEPÇE`Yİ UNUTMADIK
HALEPÇE'Yİ UNUTMADIK
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
16:22
EN GÜZEL SESLER  YARIŞTI
EN GÜZEL SESLER YARIŞTI
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
14.03.2026
15:34
ŞEHİTLİKLER`DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
ŞEHİTLİKLER'DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde şehitliklerde bakım, onarım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmaların, 81 ilde başlatılan uygulama kapsamında yapıldığı bildirildi.
14.03.2026
15:26
BİNGÖL`DE ARANAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI
BİNGÖL'DE ARANAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de jandarma ekiplerinin son bir haftada gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 13 kişi yakalanarak cezaevine gönderil
14.03.2026
15:18
FIRAT EDAŞ ARAMA KURTARMA TİMİ GÖREVE HAZIR
FIRAT EDAŞ ARAMA KURTARMA TİMİ GÖREVE HAZIR
Elâzığ AFAD yerleşkesinde düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalan kişilerin kurtarılmasına yönelik senaryoları uygulamalı olarak gerçekleştiren Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Ekibi, Bingöl'ün de içinde bulunduğu sorumluluk bölgesinde afetlere hazırlık çalışmalarını sahada pekiştirdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın