09 Nisan 2026 Perşembe

STK'LAR, İSRAİL'İN SALDIRILARINI PROTESTO ETTİ

İsrail'in Filistin'deki hastaneyi vurması ve yüzlerce insanın vefat etmesinin ardından Bingöl'deki birçok STK meydanda açıklama yaparak saldırıları protesto etti.

18 EKİM 2023 ÇARŞAMBA 00:24
0
1946
0
AA aa
STK`LAR, İSRAİL`İN SALDIRILARINI PROTESTO ETTİ

İsrail, Filistin'in Gazze bölgesindeki bir hastaneye saldırı düzenledi. Saldırı sonrası yüzlerce insanın vefat ettiği bilgisinin ardından, birçok ilde olduğu gibi Bingöl'de de vatandaşlar ile STK'lar (Sivil Toplum Kuruluşları) saldırıları protesto etti.

Merkez Genç Caddesi üzerinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan İbrahim Dağılma, sözün bittiği yerde olduklarını belirtti.

Dağılma, “Siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için burada olduğumuzu haykırıyoruz. İki yüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Ve dünyanın tüm iyi insanlarına zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor uyarısında bulunmak için burada toplandık. Aziz kardeşlerim, biz konuşuyoruz, söylüyoruz ama emin olun ki sözün bittiği yerdeyiz. Soykırımcı Siyonistler Filistin'de katliam yaparken susanların kıyameti zorladığı bir zamandayız. Evet, bugün Filistin'de mazlumların kanı üzerinde kurulmuş bir rejim var, o şebekeye kimileri devlet diyor, hayır! Onlar asla bir devlet değildir. İsrail, emparlayizm tarafından kurulmuş ve emparyalizm tarafından desteklenen bir terör örgütüdür” dedi.

Basın açıklamasına katılan ve Filistin halkının yanında olduklarını aktaran Ramazan Berdibek, “Gazze'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamazdık. Müslümanlar olarak Bingöl'de meydanda toplandık ve İsrail'in yaptığı insanlık dışı saldırılarına karşı bir protesto yaptık. Umarız ki bu telin İsrail'in yıkılmasına vesile olur. Müslümanlar bilinçlenir, en azından bu trajedi sona erer. Bebek ölümleri, masumların ölümleri sona erer” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Ali Yıldırım ise, “terör şebekesi İsrail'in Gazze'deki kardeşlerimize hastaneyi bombalaması sonucu yaklaşık bin kişinin vefat ettiği söyleniyor. Bundan dolayı biz de burada Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek için geldik. Tepkimizi dile getirdik” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
18:52
10 YIL CEZASI VARDI ARAÇ BAGAJINDA YAKALANDI
10 YIL CEZASI VARDI ARAÇ BAGAJINDA YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince durdurulan iki araçta yapılan aramada, bagaja gizlenen ve 10 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı. Olayla ilgili 4 kişi hakkında işlem başlatıldı
08.04.2026
18:44
HÜLAKÜ  BİNGÖL RANT KUŞATMASI ALTINDA
HÜLAKÜ BİNGÖL RANT KUŞATMASI ALTINDA
TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
08.04.2026
18:36
BİNGÖL`DE NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI
BİNGÖL'DE NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
18:29
BİNGÖL İÇİN KUVVETLİ KAR VE YAĞIŞ UYARISI
BİNGÖL İÇİN KUVVETLİ KAR VE YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
18:16
BELEDİYE VE SENDİKA ORTAK KARARDA BULUŞTU YÜZDE 40 ZAM
BELEDİYE VE SENDİKA ORTAK KARARDA BULUŞTU YÜZDE 40 ZAM
Genç Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
07.04.2026
18:09
146 PROJE MASAYA YATIRILDI
146 PROJE MASAYA YATIRILDI
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın