20 Nisan 2024 Cumartesi

SÜNGÜ'DEN SON DAKİKA İSTİFASI

AK Parti aday adaylığı için kamuoyunda adı sıkça geçen Yakup Süngü, son gün istifasıyla dikkat çekti. Çalışmalarına start veren Süngü'nün, hafta başında AK Parti Bingöl İl Başkanlığı'na başvuracağı öğrenildi.

16 MART 2023 PERŞEMBE 19:25
1
1282
0
AA aa
SÜNGÜ`DEN SON DAKİKA İSTİFASI

14 Mayıs 2023 günü gerçekleştirilecek Milletvekili Genel Seçimleri için kamudan istifalar bugün itibariyle sona eriyor. Uzun süredir kamuoyunda adı geçen ve güçlü isimler listesinde yer alan Bingöl'ün Ankara'daki önemli bürokratlarından Yakup Süngü, istifa sürecinin son gününde SGK Daire Başkanlığı görevinden istifa etti.
HAFTA BAŞINDA BİNGÖL'DE MÜRACAAT EDECEK
Son dakika istifasıyla dikkatleri üzerine çeken ve çalışmalarına start veren Süngü, hafta başında Bingöl'e gelerek kalabalık bir kitle eşliğinde AK Parti Bingöl İl Başkanlığı'na gidecek ve milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapacak. Akabinde teşkilat ziyaretlerine başlayacak olan Süngü, çeşitli halk toplantılarına da katılacak.
YAKUP SÜNGÜ KİMDİR?
05 Kasım 1973'de Bingöl'de doğdu. Yenisu köyü ilkokulundan mezun olduktan sonra ortaokul ve lise öğrenimini Bingöl İmam Hatip Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimin bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalında tamamladı. Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezinde “Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Temel Eğitimi” ile “Avrupa Birliği Uzmanlık Eğitimi”ne katıldı.
 1998 yılında SSK Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Süngü, 2001 yılında müfettiş, 2008 yılında Başmüfettiş oldu. 2004-2007 yılında SSK Sigorta Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı, 2007-2011 yıllarında SGK Ankara İl Müdürlüğünde Merkez Müdürü ve  İl Müdür Yardımcısı görevlerinde bulunan Süngü, 2011 -2019 yılı arası SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2019'dan bugüne ise Primler Daire Başkanlığını yürütmektedir. 
Kayıt Dışı İstihdamın Mali Etkileri, Türkiye ve Avrupa Birliği Ülkelerinde Kayıt Dışı İstihdam ve Alınan Önlemler konularında tezler hazırlayan Süngü'nün; sosyal güvenlik hak ve yükümlülük, kayıt dışı istihdamla mücadele stratejisi gibi istihdam ve sosyal güvenlik alanında çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.
İngilizce bilen Süngü, evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın