26 Nisan 2024 Cuma

TALEPLER KARŞILIK BULDU!

En fazla ormanlık alana sahip illerden biri olan Bingöl'e  bir adet yangın söndürme helikopteri konuşlandırıldı.

18 HAZİRAN 2022 CUMARTESİ 14:01
0
1155
0
AA aa
TALEPLER KARŞILIK BULDU!

Geçtiğimiz yıllarda Bingöl Merkez ve ilçelerde çıkan orman yangınlarında binlerce dönüm küle dönmüş yangın söndürme helikopterlerinin eksikliği ise çok hissedilmişti. Yaşananlara sosyal medya üzerinden sert tepki gösteren vatandaşlar da en az bir yangın söndürme helikopterinin Bingöl'de sürekli konuşlandırılmasını talep etmişti. Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü'de yangınlara anında mudahele için bakanlıktan helikopter talep etti ve sevindiren haberi İl Müdürü İbrahim Börü vererek helikopterin ilimize kazandırıldığının müjdesini verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'ne 1 adet Yangı Söndürme Helikopteri görevlendirildiğini belirten Börü: “Yangın Söndürme Helikopteri yangına hassasiyet durumu nedeni ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüz sınırları içerisinde konuşlandırılmıştır. Yangına hassasiyet noktasında 2. Bölge grubunda olan İlimizde Yangın Söndürme Helikopterinin oluşu orman yangınlarına karşı daha etkin bir mücadele vermemizi sağlayacak olup 2 adet arasöz , 2 adet ilk müdahale aracı, Köylerimize konuşlandırdığımız 16 adet su tankeri, 1 greyder ve yangın söndürme ekiplerimiz ile yangın sezonuna hazırlanmış bulunmaktayız” dedi.

YANGINA KARŞI DUYARLILIK UYARISI..!

Yangınların önlenmesi hususunda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini ifade eden Börü: “Vatandaşlarımızdan beklentimiz, ormanlık alanlarda piknik ateşi yakmamaları, anız yakmamaları, yolculuk esnasında sigara izmaritlerini yol kenarına atmayıp orman yangın riski oluşturacak benzer konularda daha bir hassasiyet içinde olup orman yangını veya yangın dumanı gördüklerinde ücretsiz olan 112 veya 177 yangın ihbar hattını aramalarıdır” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın