29 Nisan 2024 Pazartesi

TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI

Genç Şehit Mehmet Koçdağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Genç Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından organize edilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

07 MART 2020 CUMARTESİ 14:28
0
2016
0
AA aa
TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI

Genç Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Şehit Mehmet Koçdağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yangın ihtimaline karşı öğrencilerle beraber yangın tatbikatı yaptı. Tatbikatta öğrencilere yangında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi. Tatbikatta okul zilinin çalmasıyla okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplandı.

Genç Belediyesi İtfaiye ekipleri, öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verirken yapılan konuşmanın ardından yangın tatbikatına geçildi.

Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateş önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Tatbikat, öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.

Daha sonra okulda mahsur kalan öğrencilerin okuldan çıkarılması için itfaiye merdiveni öğrencilerin bulunduğu kata yükseltilerek, burada bulunan öğrenciler itfaiye ekipleri tarafından aşağıya indirildi. Tatbikatın sona ermesinden sonra öğrencilere; yangın anında yapılması gerekenler, alınacak tedbirler ve yangın söndürme metotları anlatıldı.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın