19 Mart 2024 Salı

TEK İSTEKLERİ BAZ İSTASYONU

Genç İlçesi Kepçeli Köyü Kayasırtı mezrası sakinleri, şebekelerinin çekmediğini belirterek GSM operatörlerinden bölgeye baz istasyonu kurulması talebinde bulundu.

04 AĞUSTOS 2022 PERŞEMBE 16:47
2
1295
1
AA aa
TEK İSTEKLERİ BAZ İSTASYONU

Herhangi bir acil durumda iletişim kuramadıklarını ve özellikle öğrencilerin internet üzerinden derslerini ve araştırmalarını yapamadıklarını belirten köy sakinleri, yetkilere seslenerek mağduriyetlerinin giderilmesi talebinde bulundurlar.
Konuyla ilgili köy sakinlerinden Veysel Avunan, "Bizim bölgede şebeke çekmiyor. Tüm GSM operatörlerinin şebekesi köyümüzde yok. Bu bölgede çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Acil bir durum veya vefat haberi durumunda kimseye ulaşılamıyor ve ancak çok yüksek yerlere çıkılması gerekiyor. Öğrenciler ödev gibi araştırmalarını yapamadıkları için mağdurlar. Bölgemizde geçen yıl Orman İşletme ile birlikte yapılan kesimde çalışan bir kamyon şoförü, dere ağzında kalp krizi geçiriyor ve şebeke çekmediği için kimseye haber veremediği için araçta vefat diyor. Böyle acı mağduriyetler yaşanmaktadır." dedi.
"HİZMETİ SINIRLANDIRMAYIN, LÜTFEN SESİMİZİ DUYUN"
Avunan, "Bizim isteğimiz GSM şirketlerinin ilgili bakanlıkla beraber ortak bir çalışmayla buraya bir baz istasyonu ve verici kurulmasıdır. Duyduğumuz kadarıyla bakanlık, sınırlı olarak on bölgeye bir hizmet çıkarmış ve gelecek günlerde buraya bu hizmeti götürecek. Hizmeti sınırlandırmayın, belli bir yere götürmeyin, hizmetten nasıl faydalanılır diye özel sektör, devlet elbirliği ile bu işi yapsın. Lütfen sesimizi duyun bizi de başkalarını da mağdur etmeyin. Bölgemizde yaşanan bu mağduriyetlerin son bulması için yetkililerin yardımcı olmasını istiyoruz. Lütfen sesimizi duyun." şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_118)
04 Ağustos 2022 Perşembe 19:32
ÇEVİRME KÖYÜ de aynı sıkıntıyı çekiyor. Kimsenin umurunda değil maalesef.
Beğendim (0) Beğenmedim (0)Cevapla
17.03.2024
23:26
GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ
GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ
Genç ilcesinin sevilen siması Mehmet Ölmez'in ölümü Genç ilçesinde büyük bir üzüntüyle karşılanırken, taziyesi ise Diyarbakır Cahit Sıktı Tarancı Müzesi yanındaki Mıstan Taziye Evi'nde kuruldu.
17.03.2024
17:54
ZAZA DERBİSİNDE KAZANAN KARDEŞLİK OLDU
ZAZA DERBİSİNDE KAZANAN KARDEŞLİK OLDU
Uzun yıllardır aralarında husumet olan Dersimspor ve Genç Muratspor, kardeşliğe kucak açtı. Birbirlerine çiçek takdim eden her iki ekip, sahada kazananın kardeşlik olduğunu belirterek bunun daim olması dileklerinde bulundu. Dersim'de oynanan maçta Muratspor sahadan 5-0 galip ayrıldı
16.03.2024
22:04
YENİ BİR MERHALEYİ GEÇMENİN EŞİĞİNDEYİZ
YENİ BİR MERHALEYİ GEÇMENİN EŞİĞİNDEYİZ
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bingöl'ün Genç ilçesinde partisinin düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, 'Daha önce kat ettiğimiz merhalelerin üzerine bir yenisini koyacağız. Yeni bir merhaleyi geçmenin eşiğindeyiz, o eşik inşallah 31 Mart olacak' dedi.
14.03.2024
17:58
KAYMAKAMLIKTAN ÖĞRENCİLERE MALZEME DESTEĞİ
KAYMAKAMLIKTAN ÖĞRENCİLERE MALZEME DESTEĞİ
Genç ilçesi Kaymakamlığı, Türkiye Finalleri'ne katılacak İnönü Ortaokulu Hentbol Takımı'na spor malzemesi desteğinde bulundu.
14.03.2024
17:48
EKONOMİYE CAN SUYU OLACAK
EKONOMİYE CAN SUYU OLACAK
Geçmiş yıllarda yaşanan terör hadiselerinden dolayı bölge insanının bedeller ödediğini aktaran Yılmaz; 'Amacımız artık doğuda, güneydoğuda özel yatırımları arttırmak. Daha fazla özel yatırımın bu bölgeye cezbedilmesi.' Genç İlçesi Servi Bölgesindeki demir projesine de değinen Yılmaz, 'Devasa bir yatırım gerçekten bu daha da artacak. Yıllık etkisi cari açığı azaltmada 600 milyon dolar. İnşaat sırasında 2 bin kişi, bitince bin kişiye sürekli istihdam sağlayacak' diye konuştu.
14.03.2024
10:25
PKK`YA AİT SIĞINAK İMHA EDİLDİ
PKK'YA AİT SIĞINAK İMHA EDİLDİ
Genç ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölücü terör örgütü PKK'ya ait bir adet sığınak tespit ederek imha etti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın