19 Nisan 2024 Cuma

TEK Ä°STEKLERÄ° TABLET!

Genç İlçesinde Şahin ailesinin 4 çocuğu tek tabletle derslerinden geri kalmamak için Eğitim Bilişim Ağına (EBA) bağlanıyor. İşsiz baba Nurettin Şahin, Çocuklarımın derslerinden geri kalmaması için borçla aldığımız tek tablet çocuklarımı derslerinde zor durumda bırakıyor. Tek isteğim çocuklarımın derslerinden geri kalmaması dedi.

11 OCAK 2021 PAZARTESÄ° 14:51
1
3447
0
AA aa
TEK Ä°STEKLERÄ° TABLET!

Genç ilçesinde Åžahin ailesinin yaÅŸları 10 ile 16 arasında deÄŸiÅŸen 4 çocuÄŸu, korona virüs salgını nedeniyle okullarda yüz yüze eÄŸitime ara verilmesiyle evde uzaktan eÄŸitim görüyor. Bilgisayar ve akıllı telefon olmayan evde baba Nurettin Åžahin'in borç parayla aldığı tek tablet ile dersleri takip etmeye çalışan, Umut Nuri Åžahin (10), Enes Åžahin (12) Ä°sa Åžahin (16) Semanur Åžahin'in  (13) tek istekleri ise tablet!  

Bilgisayarları olmayan ve tek tabletle deÄŸiÅŸmeli olarak EÄŸitim BiliÅŸim Ağı'na (EBA) baÄŸlanıyor. Avukat, öÄŸretmen, doktor ve hemÅŸire olma hayali kuran kardeÅŸler, çalışma azimleriyle örnek oluyor.  

"OKUYUP VATANA FAYDALI OLMAK Ä°STÄ°YORUZ" 

Babalarının pandemi nedeniyle iÅŸsiz kaldığını ve bu yüzden maddi olarak zor günler geçirdiklerini ifade eden Enes Åžahin, “Korona virüs nedeniyle yüz yüze eÄŸitim durduÄŸu için evden uzaktan eÄŸitim görüyoruz. EBA'ya baÄŸlanmak içinde ya bilgisayar yada tablet olması gerekiyor. Babam iÅŸsiz olmasına raÄŸmen borçla tablet aldı ve bizlerde kardeÅŸler olarak deÄŸiÅŸmeli olarak derslerimizi tek tabletle dinliyoruz. Aynı zamanda dersler olduÄŸu zaman ise mecburen küçük kardeÅŸlerimize bırakmak zorunda kalıyorum. Buda bizi çok zor durumda bırakıyor. Okuyup vatanımıza faydalı olmak istiyoruz ama bu ÅŸartlarda ne kadar olacak onu da bilmiyorum. Tek isteÄŸim ya yetkililerimiz yâda hayırsever iÅŸadamlarımız tablet konusunda bizlere yardımcı olmasıdır” diye konuÅŸtu.  

"Ä°MKANLARIMIZI ZORLUYORUZ AMA…." 

KardeÅŸlerinin de derslerinden geri kalmaması için onlara yardımcı olan ve ders çalıştıran Ä°sa Åžahin ise, “Biz okumak istiyoruz, okumaya çalışıyoruz. Ä°mkânımız olduÄŸu sürece de kardeÅŸlerimize ders anlatmaya çalışıyoruz. Evde ne kadar imkân varsa öyle çalışıyoruz. Okuyup kendimizi kurtarmamız lazım biz de elimizden geldiÄŸince imkânımız olduÄŸunca okumaya çalışıyoruz" diye konuÅŸtu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
16.04.2024
14:41
SÃœRKAP`TAN ZEKA TESTÄ° TEPKÄ°SÄ°
SÃœRKAP'TAN ZEKA TESTÄ° TEPKÄ°SÄ°
Açıklamada; 'Maksatlı ve kaynağı belli olmayan ve her Bingöllü gibi bizi derin bir öfke ve üzüntüye sevk eden bu anketin niçin ve nasıl bir yöntemle yapıldığını bilmiyoruz. Ama amacını ve sahiplerini merak ediyoruz' denildi.
16.04.2024
13:51
PLAY – OFF`LARA GALİBİYETLE BAŞLADI
PLAY – OFF'LARA GALİBİYETLE BAŞLADI
Grup maçlarında oynadığı maçlardan namağlup ayrılarak büyük bir başarıya imza atan Genç Demirspor, Ağaçelispor'u 1-0 mağlup ederek Play – Off'lara galibiyetle başladı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın