25 Nisan 2024 Perşembe

ÜCRETLİ POŞETE SİTEM

1 Ocak 2019 itibariyle marketlerde poşetlerin ücretlendirilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Birçok vatandaş, alışverişte aldıkları poşetleri evde yıkayıp tekrar alışveriş için getireceklerini söyleyip ilginç yöntemler üretmeye başladı.

07 OCAK 2019 PAZARTESİ 11:34
0
1766
0
AA aa
ÜCRETLİ POŞETE SİTEM

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de marketlerde verilen alışveriş poşetleri, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle 25 kuruştan satılmaya başlandı.

Kimisi yapılan düzenlemenin yerinde olduğu belirtirken, kimi vatandaş ise yeni çözümler üretmeye başlayacaklarını söyledi.

Kent merkezindeki bir markette alışveriş yapan müşteriler, uygulamanın yanlış olduğu ifade ederek karardan dönülmesi veya başka bir çözüm yolu bulunması gerektiğini söyledi.

Bir sefere mahsus poşet alacaklarını ve evde yıkayıp tekrar alışveriş kullanacağını belirten müşteriler; “Bu çok yanlış bir uygulama. Asgari ücret alıyoruz, önceden bir sepet doldururken şimdi birkaç parça alabiliyoruz. E şimdi bize diyorlar ki bunlardan sonra birde poşette 25 kuruş olarak satılacak. Bundan sonraki sistemimiz aldığımız poşetleri eve götüreceğiz, yıkacağız, yırtılan olursa dikeceğiz, kurutup markete gelip tekrar alışveriş yapacağız. Bu karar çok yanlış geri dönülmesi veya başka bir çözüm bulunması lazım” dedi.

“HALKIN BİLİNÇLENDİRİLMESİ LAZIM”

Bu uygulamanın doğayı koruma adına yapıldığını bildiklerini ancak halkın bilinçlendirilmediğini söyleyen müşteriler; “Aylık ortalama 700 lira civarı bir alışverişimiz oluyor, bunun içinde 25-30 lira poşete verdiğimizi düşünürsek muazzam bir para yapıyor. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi lazım. Ön hazırlık yapılması gerekiyor ve yapılmış olsaydı bu tepkiler olmazdı” şeklinde ifadelere yer verdi.

“TABİ VER, POŞETSİZ Mİ TAŞIYACAĞIM”

Müşterilerin uygulamayı marketlerin yaptığını ve sitemlerde bulunduğunu söyleyen market çalışanı ise; “Müşteriden bu konuda çok ciddi tepkiler aldık. Uygulamayı bizim yaptığımızı düşünenler var ve artık gelmeyeceğiz diyenler var. Bizlerde bir şey diyemiyoruz. Onlarda kendilerince haklı. Alışverişin ardından kasada müşterilere soruyoruz poşet ister misiniz diye, aldığımız cevaplar ‘Tabi ver, poşetsiz mi taşıyacağım' oluyor ardından ücretli olduğunu söylüyoruz ve farklı sitemler ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın