10 Mayıs 2025 Cumartesi

ÜCRETLİ POŞETE SİTEM

1 Ocak 2019 itibariyle marketlerde poşetlerin ücretlendirilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Birçok vatandaş, alışverişte aldıkları poşetleri evde yıkayıp tekrar alışveriş için getireceklerini söyleyip ilginç yöntemler üretmeye başladı.

07 OCAK 2019 PAZARTESİ 11:34
0
1993
0
AA aa
ÜCRETLİ POŞETE SİTEM

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de marketlerde verilen alışveriş poşetleri, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle 25 kuruştan satılmaya başlandı.

Kimisi yapılan düzenlemenin yerinde olduğu belirtirken, kimi vatandaş ise yeni çözümler üretmeye başlayacaklarını söyledi.

Kent merkezindeki bir markette alışveriş yapan müşteriler, uygulamanın yanlış olduğu ifade ederek karardan dönülmesi veya başka bir çözüm yolu bulunması gerektiğini söyledi.

Bir sefere mahsus poşet alacaklarını ve evde yıkayıp tekrar alışveriş kullanacağını belirten müşteriler; “Bu çok yanlış bir uygulama. Asgari ücret alıyoruz, önceden bir sepet doldururken şimdi birkaç parça alabiliyoruz. E şimdi bize diyorlar ki bunlardan sonra birde poşette 25 kuruş olarak satılacak. Bundan sonraki sistemimiz aldığımız poşetleri eve götüreceğiz, yıkacağız, yırtılan olursa dikeceğiz, kurutup markete gelip tekrar alışveriş yapacağız. Bu karar çok yanlış geri dönülmesi veya başka bir çözüm bulunması lazım” dedi.

“HALKIN BİLİNÇLENDİRİLMESİ LAZIM”

Bu uygulamanın doğayı koruma adına yapıldığını bildiklerini ancak halkın bilinçlendirilmediğini söyleyen müşteriler; “Aylık ortalama 700 lira civarı bir alışverişimiz oluyor, bunun içinde 25-30 lira poşete verdiğimizi düşünürsek muazzam bir para yapıyor. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi lazım. Ön hazırlık yapılması gerekiyor ve yapılmış olsaydı bu tepkiler olmazdı” şeklinde ifadelere yer verdi.

“TABİ VER, POŞETSİZ Mİ TAŞIYACAĞIM”

Müşterilerin uygulamayı marketlerin yaptığını ve sitemlerde bulunduğunu söyleyen market çalışanı ise; “Müşteriden bu konuda çok ciddi tepkiler aldık. Uygulamayı bizim yaptığımızı düşünenler var ve artık gelmeyeceğiz diyenler var. Bizlerde bir şey diyemiyoruz. Onlarda kendilerince haklı. Alışverişin ardından kasada müşterilere soruyoruz poşet ister misiniz diye, aldığımız cevaplar ‘Tabi ver, poşetsiz mi taşıyacağım' oluyor ardından ücretli olduğunu söylüyoruz ve farklı sitemler ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:11
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
07.05.2025
18:54
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile 80 adet güneş enerjisi sistemi 300 adet küçükbaş hayvan kırkım makinesi 800 adet akülü şarjlı ilaçlama makinesi (sırt pompası) teslim edildi.
07.05.2025
18:49
BİNGÖL`DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
BİNGÖL'DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
Vali Usta: 'Hak sahipliği kabul edilmeyen başvurular için itiraz üzerine yargı süreçleri devam etmekte olup, kazananlarla ilgili işlemlere devam edilmektedir' dedi.
06.05.2025
18:50
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA  BULUNDU
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA BULUNDU
Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Nisan ayında 189 aileye nakdi yardımında bulundu.
06.05.2025
18:44
BİNGÖL`ÜN 4 AYLIK KAZA VERİLERİ AÇIKLANDI
BİNGÖL'ÜN 4 AYLIK KAZA VERİLERİ AÇIKLANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü, Bingöl'de 2025 yılının ilk 4 aylık döneminde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili verileri açıkladı. Kazaların neden olduğu ölümler, kazaların en büyük nedeni ve kesilen cezaların miktarı haberimizde..
06.05.2025
18:38
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN  2 ZANLI YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 2 ZANLI YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın