29 Haziran 2026 Pazartesi

UMUT KERVANI AFRİKA BENİN 'DE

Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.

19 ARALIK 2025 CUMA 16:43
0
796
0
AA aa
UMUT KERVANI AFRİKA BENİN `DE

Hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere 26 Kasım'da Afrika'nın Benin ülkesine giden Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, bölgede kapsamlı yardım çalışmaları gerçekleştird

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada; canlı süt keçisi dağıtımı, cami yapımı, su kuyusu açılması, adak ve akika kurbanı, sıcak yemek ikramı, Kur'an-ı Kerim hediyesi, katarakt ameliyatları, gıda paketleri ve dikiş makinesi dağıtımıyla onlarca ailenin hayatına dokunulduğu belirtildi.

Açıklamada, Umut Kervanı'nın yalnızca acil yardımlarla değil, eğitim, ibadet ve temiz su gibi kalıcı projelerle de mazlum coğrafyalarda çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.

“Sevinçlerine ve dualarına şahit olduk”

Çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Refik Gönül, Benin'e 6 kişilik bir ekip ile gittiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bölgede çok zor şartlar altında yaşayan kardeşlerimizle karşılaştık. Yapılan yardımlar, ailelerin yüzünü güldürdü. Dikiş makinesi alan bir aile geçimini sağlayabilecek, süt keçisi alan çocuklar süt içebilecek. Katarakt ameliyatlarıyla yeniden görmeye başlayan kardeşlerimizin ve çocukların sevinci tarifsizdi. Cami temeli atılması ve su kuyusundan suyun akması, unutulmaz anlara sahne oldu. Bu dualarda tüm hayırseverlerimizin payı var.”

Gönül, destek veren tüm bağışçılara teşekkür ederek, “Allah hayırlarını kabul etsin” dedi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
18:56
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
25.06.2026
18:46
FİNALDE BİNGÖL`Ü TEMSİL EDECEK
FİNALDE BİNGÖL'Ü TEMSİL EDECEK
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
25.06.2026
18:41
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
23.06.2026
19:08
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
22.06.2026
12:40
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
22.06.2026
12:26
JANDARMA`DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
JANDARMA'DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın