13 Aralık 2025 Cumartesi

UMUT KERVANIN'DAN 230 AİLEYE YARDIM

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2024 yılı Kasım ayında 230 aileye 327 bin 149 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Yardım derneği ayrıca Filistin için 625 bin 905 TL nakdi yardımda bulundu.

03 ARALIK 2024 SALI 16:50
0
1042
0
AA aa
UMUT KERVANIN`DAN 230 AİLEYE  YARDIM

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran ve ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü görevi gören Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2024 yılı Kasım ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Refik Gönül,

“Kasım ayında; 135 aileye 78 bin 729 TL tutarında gıda yardımı, 16 aileye 14 bin 400 TL tutarında kırmızı et yardımı, 31 aileye 69 bin 675 TL nakit (para) yardımı, 7 aileye 46 bin 700 TL değerinde ev eşyası yardımı, 40 aileye 117 bin 645 TL değerinde giyim yardımı olmak üzere toplam 230 aileye 327 bin 149 TL yardımda bulunduk. Yine Filistin (Gazze'ye) 625 bin 905 TL yardımda bulunduk. Genel toplamda ise 953 bin 54 TL ayni ve nakdi olmak üzere yardımlarımızı ulaştırdık” dedi.

BİR HAYRA VESİLE OLAN ONU İŞLEYEN GİBİDİR

Yapılan çalışmalara katkı sunmak isteyen hayırseverlere çağrıda bulunan Gönül,

“Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Kasım ayında çalışmalarımızı sürdürerek ihtiyaç sahibi aileler için gayret gösterdik. Bu minvalde kırmızı et, ev eşyası, gıda, giyim, nakit para, olmak üzere canhıraş bir şekilde üye ve gönüllerimiz ile beraber bu yardımlarımızı toplayarak başta Gazze olmak üzere Bingöl'de ikamet eden ihtiyaç sahibi kardeşlerimize umut olmaya çalıştık. Gazze'yi gündemde düşürmemek adına elimizden geldikçe paylaşımlarımızı yapıp birebir ziyaretlerde veya sosyal medya aracılığı ile bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Rabbimiz başta Gazze almak üzere tüm mazlum kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Bizi de onlara hizmetkar eylesin. Nihayetinde ilimize ikamet eden kardeşlerimiz için de havaların soğumasıyla beraber yakacak odun hediye ettik. Çalışmalarımız halen devam ediyor. Yüce Allah Bakara Suresi 3.Ayette ‘Ki onlar Gayba iman eder, namazı dosdoğru kılar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden harcarlar' diye buyurmaktadır. Bağışlarınız ile bizlere destek olun ve bu kardeşlerimizin duasına hep beraber ortak olalım. Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘Bir hayra vesile olan onu işleyen gibidir' diye buyuruyor Gelin hep beraber Umut Kervanı'na ve ihtiyaç sahibi ailelere Umut olalım. Buradan tüm hayırsever üye ve gönüllü kardeşlerimize hassasiyetlerinden dolayı Umut Kervanı adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABER:SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.12.2025
12:16
BİNGÖL DAHİL 52 İLDE TEFECİ OPERASYONU
BİNGÖL DAHİL 52 İLDE TEFECİ OPERASYONU
Bingöl'ün de aralarında olduğu 52 ilde, tefecilere yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 179 şüpheli yakalandı.
12.12.2025
12:12
DEVLET HASTANESİ ACİLDE TEŞHİS KRİZİ
DEVLET HASTANESİ ACİLDE TEŞHİS KRİZİ
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
12.12.2025
12:08
12 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
12 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Bingöl merkezli 4 ilde eş zamanlı düzenlenen terör operasyonlarında 12 şüpheli gözaltına alındı.
12.12.2025
11:41
YEDİSU FAYIN`DA BİRİKEN ENERJİ UYARISI
YEDİSU FAYIN'DA BİRİKEN ENERJİ UYARISI
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
09.12.2025
13:13
ZIKTE SÜRKAP`TAN ENGELLİLER İÇİN KAHVALTI PROGRAMI
ZIKTE SÜRKAP'TAN ENGELLİLER İÇİN KAHVALTI PROGRAMI
Atalay; 'Hayatımızdaki zorlukların sevgi ve empatiyle aşılacağına inanıyoruz' dedi.
09.12.2025
12:02
BİGED`DEN DAMA TURNUVASI DUYURUSU
BİGED'DEN DAMA TURNUVASI DUYURUSU
Birlik ve Gelişim Derneği (BİGED), geleneksel spor kültürünün yaşatılması ve gençlerin sosyal-kültürel faaliyetlere yönlendirilmesi amacıyla düzenlenecek Dama Turnuvası için başvuruların başladığını duyurdu. Dernek yetkilileri, strateji ve zeka gerektiren bu köklü oyuna ilgi duyan tüm vatandaşları turnuvaya katılmaya davet etti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın