04 Ağustos 2026 Salı

UMUT KERVANI'NDAN 51 AİLEYE DESTEK

Umut Kervanı Derneği Genç Temsilciliği, Eylül ayında 51 aileye toplam 132 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

04 EKİM 2025 CUMARTESİ 16:48
0
759
0
AA aa
UMUT KERVANI`NDAN 51 AİLEYE DESTEK

Umut Kervanı Derneği Genç Temsilciliği, Eylül ayında 51 aileye toplam 132 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Bingöl Umut Kervanı Genç İlçe Temsilcisi Nihat Kalabalık, Eylül ayı faaliyet raporuna ilişkin yaptığı açıklamada, 29 aileye 100 bin TL değerinde ayakkabı, 8 aileye 12 bin TL değerinde gıda, 12 aileye 12 bin TL değerinde kırmızı et, 1 aileye 6 bin 500 TL değerinde ev eşyası ve 1 aileye 1.500 TL değerinde giyim yardımı yapıldığını belirtti.

Kalabalık, yapılan yardımların hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade ederek, “Bu yardımlar, toplumda dayanışma ve kardeşlik bilincinin güçlenmesine katkı sunmaktadır.” dedi.

Açıklamada ayrıca, fakir ve muhtaçlara yardım etmenin dini ve insani bir görev olduğu vurgulandı. Kur'an-ı Kerim'de, “Mallarında, muhtaç ve yoksullar için bir hak vardı.” (Zâriyât, 19) ayeti hatırlatılarak, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” (Taberânî) ve “Sadaka malı eksiltmez, bilakis bereketlendirir.” (Müslim) hadislerine yer verildi.

Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç Temsilciliği, hayırseverleri ihtiyaç sahiplerine destek olmaya davet etti.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
11:04
EĞİTİM-SEN  GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
EĞİTİM-SEN GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
30.07.2026
10:58
ARI KOVANLARI ATEŞE VERİLDİ`İDDASI
ARI KOVANLARI ATEŞE VERİLDİ'İDDASI
Bingöl'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateşe verdiği öne sürülen kovanlar kullanılamaz hale geldi.
30.07.2026
10:51
BARAJ KAPAKLARI AÇILDI  MURAT NEHRİ`NDE MAHSUR KALDI
BARAJ KAPAKLARI AÇILDI MURAT NEHRİ'NDE MAHSUR KALDI
Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
30.07.2026
10:44
BİNGÖL`DE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
BİNGÖL'DE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı
21.07.2026
12:43
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
21.07.2026
12:32
BİNGÖL`ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
BİNGÖL'ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın