11 Mart 2026 Çarşamba

USTA'DAN UYARI VATANDAŞA KİBAR DAVRANIN!

Vali Usta: 'Onların emeklerini, ümitlerini, hayallerini boşa çıkarmak gibi bir lüksümüz yok. Bunu yaparken de kendi dairemizin düzgün çalışması, mesaisine dikkat etmesi, vatandaşa kibar ve nazik davranması son derece önemli'

30 TEMMUZ 2024 SALI 12:10
0
1550
0
AA aa
USTA`DAN UYARI VATANDAŞA KİBAR DAVRANIN!

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 24. maddesi gereğince, idarede birliğin sağlanması, kurumların koordineli çalışması için gereken tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak üzere ‘İl İdare Şube Başkanları Toplantısı' düzenlendi.

Bingöl Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Ahmet Hamdi Usta başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları Uğur Tutkan, Malik Çalışır, Fahri Onay ve İbrahim Gökmen ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

“VATANDAŞLARIMIZIN REFAHI İÇİN EL ELE VERMELİYİZ”

Toplantıda yaptığı konuşmada devletin, tüm kurumlarıyla birlikte bir bütün olduğunu ifade eden Vali Usta; “Devletimizin bütünlüğü ve gücü, kurumlar arası uyum ve koordinasyon sayesinde sağlanır. Bu nedenle, görevlerimizi yerine getirirken birbirimizle iletişim halinde olmalı, bilgi ve deneyimlerimizi birbirimizle paylaşmalıyız. Yerel yönetimlerimizden, güvenlik güçlerimize kadar her kurum, vatandaşlarımızın refahı için el ele vermelidir. Toplantımızın ilk aşamasında kurumlarımızca yerine getirilmesi gereken konularla ilgili sizlerle bazı hususları paylaşmak istiyorum. Daha sonra çalışmalarınız, sorunlarınız, koordinasyon gerektiren hususlar, görüş ve önerileriniz için sizlere söz vereceğiz” dedi.

“VATANDAŞA KİBAR VE NAZİK DAVRANMASI SON DERECE ÖNEMLİ”

Toplantıda Orman yangınları, yangınlara erken müdahalede kurumlar arası işbirliği, deprem öncesi hazırlıklar kapsamında konteyner kent alanlarının düzenlenmesi ve toplanma alanlarının güncellenmesi, 29 Ağustos'ta yapılacak Bölgesel Deprem Tatbikatı hazırlıklarının yapılması, yeni eğitim ve öğretim yılı başlamadan okullarda ve Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda her türlü onarım, tadilat ve tamirat işlerinin yapılarak hazırlıkların tamamlanması gibi konuları ele alarak değerlendiren Vali Usta, kamu kurumlarında, vatandaşa nazik ve kibar davranılması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız bizlere devletin makamında oturan yetkili kişiler olarak saygıları sunuyor, taleplerde bulunuyor. Kamu kurumlarına gelen bu insanlar, en kaliteli ve en hızlı şekilde hizmet sunmamız gereken insanlar.  Vatandaşa hizmet odaklı bir çalışma anlayışı ile daima onların yanında ve yardımcıları olmalıyız. Onların emeklerini, ümitlerini, hayallerini boşa çıkarmak gibi bir lüksümüz yok. Bunu yaparken de kendi dairemizin düzgün çalışması, mesaisine dikkat etmesi, vatandaşa kibar ve nazik davranması son derece önemli” diye konuştu.

Daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri kendi alanlarına giren konular hakkında söz alarak yapmış oldukları çalışmalara dair katılımcılara bilgi verdi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.03.2026
15:05
FKA`YA 5  PERSONEL ALINACAK
FKA'YA 5 PERSONEL ALINACAK
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 Bölgesi'nde görevlendirilmek üzere 4 uzman personel ile 1 destek personeli (programcı) alımı yapacağını duyurdu.
09.03.2026
14:58
SAHTE PASAPORTLU 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
SAHTE PASAPORTLU 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli cezaevine teslim edilirken, diğer şüpheli şahıs ise sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
09.03.2026
14:44
JANDARMA`DAN OPERASYON 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI
JANDARMA'DAN OPERASYON 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmaları kapsamında 38 şüpheli hakkında işlem yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi tutuklandı. Aynı dönemde 25 olaya müdahale edilirken uyuşturucu maddeler ve tarihi olduğu değerlendirilen sikkeler ele geçirildi.
05.03.2026
16:23
İLKOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASINDA KIYASIYA REKABET
İLKOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASINDA KIYASIYA REKABET
İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilçedeki ilkokul öğrencilerine yönelik 'İlkokullar Arası Bilgi Yarışması' programı gerçekleştirildi.
04.03.2026
16:59
GÖKÇELİ KÖYÜ DERNEĞİ İFTARDA BULUŞTU
GÖKÇELİ KÖYÜ DERNEĞİ İFTARDA BULUŞTU
Bingöl'ün köklü yerleşimlerinden Gökçeli Köyü Derneği (Talvarı) sakinleri, Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu ön plana çıktı.
04.03.2026
16:06
UMUT KERVANI`NDAN GENÇ`TE  RAMAZAN SEFERBERLİĞİ
UMUT KERVANI'NDAN GENÇ'TE RAMAZAN SEFERBERLİĞİ
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Genç İlçe Temsilciliği, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda, et, nakdi yardım ve çeşitli desteklerde bulundu. Yapılan yardımların toplam tutarı on binlerce lirayı buldu
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın