04 Ağustos 2026 Salı

VAHDET ÇAĞRISI EYLEME DÖNÜŞMELİ'

Genç İslâmî Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu'nda yaptığı konuşmaya atıfta bulunup 'Cumhurbaşkanımızdan, bu vahdet çağrısını eyleme dönüştürecek adımları ivedilikle atmasını bekliyoruz'

25 HAZİRAN 2025 ÇARŞAMBA 18:56
0
908
0
AA aa
VAHDET ÇAĞRISI EYLEME DÖNÜŞMELİ

Genç İslâmî Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu'nda yaptığı konuşmaya atıfta bulunup “Cumhurbaşkanımızdan, bu vahdet çağrısını eyleme dönüştürecek adımları ivedilikle atmasını bekliyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu”nda önemli mesajlar verdi. “Müslümanlar olarak vakit kaybetmeden birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz şarttır. Bu kritik süreçte görüş ayrılıklarını bir yana bırakmamız gerekmektedir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması İslam dünyasında geniş yankı uyandırırken Genç İslâmî Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'da yayımladığı basın açıklamasında “Cumhurbaşkanımızdan, bu vahdet çağrısını eyleme dönüştürecek adımları ivedilikle atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ““Ey mü'minler! Hepiniz birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılın ve ayrılığa düşmeyin.” (Âl-i İmrân Suresi, 103. Ayet)

“Mü'minin mü'mine karşı durumu, bir parçası diğer parçasını sımsıkı kenetleyip tutan binalar gibidir.”

Buhârî, Salât 88, Mezâlim 5; Müslim, Birr  65. Ayrıca bk. Tirmizî, Birr 18; Nesâî, Zekât 67

İttifak ettiğiniz konularda yardımlaşın,ihtilaf ettiğiniz konularda birbirinizi mazur görün.

Şehit Hasan El Benna. Bizim düşmanımız cehalet, zarûret, ihtilâftır. Bu üç düşmana karşı san′at, marifet, ittifak silâhıyla cihad edeceğiz. ( Bediüzzaman Said Nursî )

Kainatın yaratıcısı olan Rabbimizin emri,Fahr-i Kâinat Efendimizin uyarısı, peygamber varisi olan âlim ve rehberlerimizin öğütleri, bizlere açıkça göstermektedir ki birlik ve beraberlik, İslam ümmetinin kurtuluşunun temel şartıdır. Bu ilahi emir ve kutlu tavsiyeler, ayrılığın tehlikesine karşı bizleri uyarırken, kardeşlik hukukunu yaşatmanın önemini hatırlatmaktadır. Bugün, ümmet coğrafyasında yankılanan acı çığlıklar, üzerimize düşen kardeşlik ve dayanışma görevini bir kez daha hatırlatmaktadır. Gazze'nin direnişi, Yemen'in mazlumiyeti ve İran'a yönelen tehditler, hepimizin ortak kaderi ve sorumluluğudur. Gazze, onurlu bir direnişle siyonist işgalin baskılarına karşı dururken, Yemen, savaşın ve kıtlığın yıktığı bir coğrafyada hayatta kalma mücadelesi vermektedir. İran ise yükselen saldırganlık politikalarının hedefi hâline getirilmiş ardından Siyonist ağızlar “hiçbir Müslüman ülkenin nükleer güç olamayacağını söyleyip” Pakistan'ı ardından da finali Türkiye ile kapatacaklarını dile getirerek asıl hedefin tüm ümmet coğrafyası olduğunu açık bir şekilde dile getirmişlerdir.Tüm bu yaşananlar, ümmetin birliğinin önemini ve siyonist tehdit karşısında ortak hareket etmenin gerekliliğini açıkça ortaya koymaktadır.

Bizler, bu coğrafyalardaki mazlumların yaşadığı sıkıntıları, kendimize yapılmış birer zulüm olarak görüyoruz. Ümmet, tek bir vücut gibidir; bir yerden acı geldiğinde diğer taraflar da bunu hissetmelidir. Allah'ın ipine sımsıkı sarılmak, ayrılığa düşmeden birlikte hareket etmek, bugün her zamankinden daha zaruridir

Siyonist işgalin yalnızca Gazze ile sınırlı olmadığı ve tüm İslam âlemini hedef aldığı açıktır. Bu tehdit, bizi ayrışmaya değil, birleşmeye sevk etmelidir. Şer güçler, ümmetin arasındaki ihtilafları büyütmek isterken, bizler bir araya gelerek “tek bir saf” olmalıyız.

Çağrımızdır: 1. Tüm Müslümanları, Gazze, Yemen, İran ve diğer mazlum coğrafyalara maddi ve manevi destek sunmaya davet ediyoruz.

  1. Müslüman liderlere, aralarındaki siyasi ayrılıkları bir kenara bırakarak ümmetin selameti için ortak adımlar atmaları çağrısında bulunuyoruz.
  2. Tüm ümmeti mezhebi taassupla hareket eden ve ihtilafları gündeme taşıyarak ümmetin vahdetine zarar veren odaklara karşı uyanık olmalarını tavsiye ediyor ve bu tutumun Allah'ın emrettiği kardeşlik hukukuna açık bir meydan okuma olduğunu dile getiriyoruz. Bilinmelidir ki, ümmetin arasına ayrılık tohumları ekmek, siyonistlerin ve ümmet düşmanlarının en büyük arzusudur.

4.Müslümanların kardeş olduğu bilinciyle hareket eden herkes, bu oyunları bozmaya ve Allah'ın ipine sımsıkı sarılmaya davetlidir. Ümmet olarak Allah'ın izniyle bu oyunları bozacak birliğe ve iradeye sahibiz. Unutulmamalıdır ki, ümmet bir oldukça, Allah'ın yardımı da bizlerle olacaktır.

5.”Vahdet olmadan rahmet olmaz”,  “Nüfusu 2 milyarı bulan İslam aleminin en temel sorunu imkansızlık değil, vahdet eksikliğidir.”, “Müslümanlar olarak daha fazla vakit kaybetmeden, imanımıza ve inancımıza yakışır şekilde, birlik ve beraberlik içinde, uhuvvet bilinciyle hareket etmemiz şarttır. Aramıza ekilen fitne tohumlarının yeşermesine fırsat vermeden, bilhassa bu kritik süreçte görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak dostluk ve dayanışmamızı güçlendirmemiz ihtiyaçtan da öte zorunluluktur.”  deyip bu konuda önemli tespitlerde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısını somut adımlarla desteklemesi gerektiğine inanıyoruz. Özellikle liderlik makamında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızdan, bu vahdet çağrısını eyleme dönüştürecek adımları ivedilikle atmasını bekliyoruz. İslam coğrafyasının her bir köşesindeki Müslüman kardeşlerimizle omuz omuza vermeye, mazlumların sesi olmaya ve zalimlere karşı tek bir saf olarak durmaya kararlıyız. Biz inanıyoruz ki, Allah'ın yardımı mü'minlerle beraberdir. Ayrılığa düşmeden ve gaflete kapılmadan, İslam'ın izzetine yakışır bir duruş sergilemek hepimizin sorumluluğudur”

HABER:SİNAN ATAN

.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
11:04
EĞİTİM-SEN  GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
EĞİTİM-SEN GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
30.07.2026
10:58
ARI KOVANLARI ATEŞE VERİLDİ`İDDASI
ARI KOVANLARI ATEŞE VERİLDİ'İDDASI
Bingöl'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateşe verdiği öne sürülen kovanlar kullanılamaz hale geldi.
30.07.2026
10:51
BARAJ KAPAKLARI AÇILDI  MURAT NEHRİ`NDE MAHSUR KALDI
BARAJ KAPAKLARI AÇILDI MURAT NEHRİ'NDE MAHSUR KALDI
Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
30.07.2026
10:44
BİNGÖL`DE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
BİNGÖL'DE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı
21.07.2026
12:43
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
21.07.2026
12:32
BİNGÖL`ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
BİNGÖL'ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın