04 Şubat 2026 Çarşamba

VALİ USTA' HER TÜRLÜ TEDBİR VE ÖNLEMEYİ ALMAYA SÜRDÜRECEGİZ

Sahipsiz Hayvanlarının Korunması, Rehabilitasyonu, Kısırlaştırılması, Aşılanması ve Barınakların İyileştirilmesi'nin ele alındığı 'İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Muhtemel olumsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla her türlü tedbir ve önlemi almayı sürdüreceğiz' dedi.

12 NİSAN 2025 CUMARTESİ 14:02
0
673
0
AA aa
VALİ USTA` HER TÜRLÜ TEDBİR VE ÖNLEMEYİ  ALMAYA SÜRDÜRECEGİZ

Bingöl'de, ‘Sahipsiz Hayvanlarının Korunması, Rehabilitasyonu, Kısırlaştırılması, Aşılanması ve Barınakların İyileştirilmesi'nin ele alındığı ‘İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı', Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta başkanlığında gerçekleştirildi.  Bingöl'de sahipsiz hayvanlarının korunması, rehabilitasyonu, kısırlaştırılması, aşılanması ve barınakların iyileştirilmesi amacıyla Valilik Toplantı  Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Usta'nın yanı sıra; Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektör V. Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Vali Yardımcısı İbrahim Gökmen, İl Genel Meclisi Başkanı Nihat Doğu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı,  İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Açık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Erkan Davran katıldı. Toplantıda; 7527 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ve 5199 sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu” ile "Hayvanların Korunması Hakkında Uygulama Yönetmeliği" kapsamında; Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilde, il özel idarelerinin desteğiyle belediyelerin iş birliğinde mahalle ve köylerdeki sahipsiz hayvanların toplanarak il merkezindeki barınma merkezlerinde rehabilitasyonun yapılarak barındırılması, sahipli hayvanların kulak küpesi ile kayıt altına alınarak denetimlerinin sağlanması gibi başlıklar değerlendirildi.

Toplantı, daha sonra Vali Yardımcısı İbrahim Gökmen'in 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalar, mevcut sahipsiz hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin durumu, kapasite artırımı çalışmaları, yeni barınakların inşası ve sahipsiz hayvanların bakım süreçleri, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi hakkındaki sunumu ile devam etti.

Sunum sonrasında yaptığı değerlendirme konuşmasında ‘sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmaların, il genelinde yerel yönetimlerle birlikte titizlikle sürdürüldüğünü' vurgulayan Vali Usta, bu konuda hızlı ve etkili adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Vali Usta: “Bakım evlerindeki kapasite artırımı yönündeki çalışmalarımız ve yeni merkezlerin yapımı için eşanlı çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın güvenliği ve huzuru her zaman önceliğimiz olmaya devam edecektir. Sahipsiz hayvanlar tarafından oluşması muhtemel olumsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla her türlü tedbir ve önlemi almayı sürdüreceğiz.” dedi.

Vali Usta konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Paydaş kurumlarımızla birlikte, Bingöl genelinde sahipsiz ve başıboş hayvan bırakmama konusunda kararlıyız. Bu sürece verdikleri katkılardan dolayı Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, İl Özel İdaremize ve emeği geçen tüm paydaş kurumlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”

HABER:SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
10:28
GENÇ`TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR`DAN TEMİZLENDİ
GENÇ'TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR'DAN TEMİZLENDİ
Genç Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan kar yağışının ardından kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için ana arterler, mahalle yolları ve kamu alanlarında yoğun mesai harcıyor.
01.02.2026
16:02
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
01.02.2026
14:22
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ  TUTUKLANDI
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
14:04
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Program kapsamında camilerimizde dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edildi.
29.01.2026
17:30
METEOROLOJİ`DEN BİNGÖL İÇİN UYARI
METEOROLOJİ'DEN BİNGÖL İÇİN UYARI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden Bingöl genelinde yarın için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
29.01.2026
17:19
TAPU DEVRİNDE ŞOK 1 ŞUBAT`TA BAŞLIYOR
TAPU DEVRİNDE ŞOK 1 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 1 Şubat'tan itibaren satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. e-Devlet onayı olmayan ilanlar yayımlanamayacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın