10 Mayıs 2025 Cumartesi

VALİLİK DUYURDU! BİNGÖL'E GİRİŞLERİNİ YASAKLANDI

Valilik açıklamasında; 'Kanuna aykırı eylem veya etkinliklere katılması muhtemel şahıs-şahıslar veya grup-grupların ilimiz ve ilçelerimize girişlerine, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına izin verilmeyecektir' denildi.

06 ŞUBAT 2024 SALI 12:00
0
975
0
AA aa
VALİLİK DUYURDU! BİNGÖL`E GİRİŞLERİNİ  YASAKLANDI

Bingöl'de 6 Şubat-15 Şubat tarihleri arasında geçerli olmak üzere 10 gün süre ile gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları gibi faaliyetler yasaklandı. Bingöl Valiliği'nden yapılan 'Yasaklama ve Etkinliklerin İzne Bağlanması' başlıklı basın açıklamasında, ilgili makamlarca uygun görülenler haricinde gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları, kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi, anket yapılması, çadır ve stant kurulması, imza kampanyası yapılması, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması gibi her türlü protesto faaliyetinin 6-15 Şubat tarihleri arasında 10 gün süreyle yasaklandığı bildirildi. Ayrıca, kanuna aykırı eylem ve etkinliklere katılım sağlanmasını önlemek amacıyla bireysel ve toplu olarak il ve ilçe giriş-çıkışlarına izin verilmeyeceği de kaydedildi. 

6-15 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA YASAK GETİRİLDİ

Bingöl Valiliği'nden yapılan basın açıklamasında;

“Ülke gündemini meşgul eden ve tüm dünyada yaşanan olaylar ve gelişmeler ile ilgili birçok yerde olduğu gibi, ilimizde de bazı siyasi parti, sendika, dernek gibi sivil toplum kuruluşlarınca ve gerçek kişilerce, belirli konular üzerinde halkı aydınlatmak ve bir kamuoyu yaratmak suretiyle o konuyu benimsetmek için, demokratik toplum düzeninin vazgeçilmez hak arama yöntemlerinden olan, basın açıklaması, açık yer toplantısı, gösteri yürüyüşü, stant açma, toplu olarak el ilanı ve broşür dağıtma gibi şekillerde eylem ve etkinlikler düzenlendiği, yine bu eylem etkinliklerin terör örgütlerince ve sol/marjinal/provokatif gruplarca bir eylem biçimi olarak sık sık kullanılmaya çalışıldığı görülmektedir.

Şubat ayı içerisinde özellikle terör örgütlerince önem atfedilen günlerin yıl dönümleri incelendiğinde; ilgili gerekçeler ve belirtilen yasal mevzuat hükümleri doğrultusunda, Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla;

Bingöl ili coğrafi sınırları içerisinde 06/02/2024 günü saat:00.01'den 15/02/2024 günü saat:23.59'a kadar olmak üzere (10) gün süre ile; Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının 2911 Sayılı Kanun'un ilgili hükümlerine istinaden yasaklanmıştır.

Yine Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetlerin de 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında yasaklanmıştır.

Yukarıda belirtilen tarihler arasında, İlçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya İlimiz güzergâhını kullanarak, başta yukarıda belirtilen örgütsel çağrılarda bahsedilen konu ve benzer konulara ilişkin her türlü kanuna aykırı eylem veya etkinliklere katılım sağlanmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem veya etkinliklere katılması muhtemel şahıs-şahıslar veya grup-grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. Maddesinin (c) fıkra hükümleri gereğince, ilimiz ve ilçelerimize girişlerine, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına izin verilmeyecektir" ifadelerine yer verildi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:11
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
07.05.2025
18:54
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile 80 adet güneş enerjisi sistemi 300 adet küçükbaş hayvan kırkım makinesi 800 adet akülü şarjlı ilaçlama makinesi (sırt pompası) teslim edildi.
07.05.2025
18:49
BİNGÖL`DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
BİNGÖL'DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
Vali Usta: 'Hak sahipliği kabul edilmeyen başvurular için itiraz üzerine yargı süreçleri devam etmekte olup, kazananlarla ilgili işlemlere devam edilmektedir' dedi.
06.05.2025
18:50
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA  BULUNDU
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA BULUNDU
Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Nisan ayında 189 aileye nakdi yardımında bulundu.
06.05.2025
18:44
BİNGÖL`ÜN 4 AYLIK KAZA VERİLERİ AÇIKLANDI
BİNGÖL'ÜN 4 AYLIK KAZA VERİLERİ AÇIKLANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü, Bingöl'de 2025 yılının ilk 4 aylık döneminde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili verileri açıkladı. Kazaların neden olduğu ölümler, kazaların en büyük nedeni ve kesilen cezaların miktarı haberimizde..
06.05.2025
18:38
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN  2 ZANLI YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 2 ZANLI YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın