19 Nisan 2024 Cuma

YARDIM TIRI DUALARLA UĞURLANDI

Kaymakamlık ve Belediye koordinesinde depremzedelere ulaştırılmak üzere giysi, gıda, ısınma ile hijyen malzemelerinden oluşan ilk yardım tırı dualar eşliğinde yola çıktı.

07 ŞUBAT 2023 SALI 18:34
1
1557
0
AA aa
YARDIM TIRI DUALARLA UĞURLANDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem nedeniyle Genç Kaymakamlığı ve Genç Belediyesi koordinesinde, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere vatandaştan kullanılmamış mont, bot, eldiven, çocuklar için kışlık giysi, battaniye, katalitik soba, powerbank, çocuk bezi, hijyenik ped, hijyenik malzeme, tüp gibi ayni yardımlar yapılması çağrısında bulunulmuştu. 

"GENÇ HALKI TEK YÜREK OLDU, YARDIM TIRI DUALARLA UĞURLANDI"

Yapılan yardım çağrılarının ardından Genç halkı büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek yardım noktalarına depremzede kardeşleri için malzeme taşıdı. Burada toplanan malzemeler dualar eşliğinde Şanlıurfa'ya gönderildi.

Yardım tırının uğurlama törenine, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, Kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

YILMAZ: "GÜN, BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR"

Gerek Bingöl merkez gerek ilçelerden yapılan yardımlar takdire şayan olduğunu ifade eden Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, "Gün bugündür. Gün birlik ve beraberlik günüdür, dayanışma günüdür.
Acımız çok büyük, cenabı Allah ölenlere rahmet eylesin, yaralılara şifa versin. Maalesef hala hasarlı binalarda çalışmalar devam ediyor. İnşallah müjdeli haberler alırız, canlı çıkanlar olur, temennimiz bu yönde. Bizde bugün Diyarbakır'daydık orada hastaları ziyaret ettik. Hem Diyarbakır'daki hastaları hemde Adıyaman'dan getirilen hastalar vardı onları ziyaret ettik. Bazı taziyelere gittik, bazı enkazlara gidip bilgi aldık. Diyarbakır'da bu konuda etkilenen illerimizden bir tanesi. Yarın da kısmetse Elazığ ve Malatya'ya gideceğiz. Özellikle Malatya çok daha fazla etkilenmiş durumda. Bingöl, depremi en iyi bilen illerden bir tanesi geçmişte çok depremler yaşamış bir bölge. Bu depremde çok şükür cana gelen bir şey yok Bingöl'de, bazı köylerimizde ufak tefek hasarlar ve ağır hasarlar olabilir ama can kaybı ve yaralanan yok. Bu bizim için teselli. Bingöllüler bu bilinç içerisinde depremde nelere ihtiyaç olduğunu da görebiliyorlar. Bu açıdan gördük  Genç'ten bir yardım tırımız Şanlıurfa'ya gidecek. Oradaki kardeşlerimize inşallah yardım ulaştıracak. Gerek Bingöl merkez gerek ilçelerden yapılan yardımlar takdire şayandır. Gün bugündür. Gün birlik ve beraberlik günüdür, dayanışma günüdür. Emek sarf eden herkesten cenabı Allah razı olsun.  İnşallah bu yardımlar ve destekler devam eder. 13 buçuk milyon insanın yaşadığı çok geniş bir bölgeden bahsediyoruz. Her türlü ihtiyaç var. Cenabı Allah tekrar böyle acılar yaşatmasın diliyorum. Allah milletimizi ve memleketimizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin. İnşallah bu yaralar en kısa sürede sarılır. Önümüzdeki süreçte devlet, millet, sivil toplum ve yerel yönetim bu yaraları sarma gayreti içerisinde olacağız" şeklinde konuştu. 

DİRİK: "GENÇ HALKINA YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Hep birlikte yaraları sarmak için mücadele edeceklerini vurgulayan Başkan Mehmet Zeki Dirik, “Kaymakamlığımız öncülüğünde diğer kurumlarla işbirliği halinde depremle ilgili hemen çalışmalara başlayarak vatandaşlarımıza yardım çağrısında bulunduk. Vatandaşlarımızdan çok ciddi anlamda bir ilgi oluştu. Genç halkına yürekten teşekkür ediyorum, ortaya koymuş oldukları duyarlılıktan dolayı. Şuan ilk etapta depremzedelerin barınma noktasında battaniye, elektrikli soba, giysi gibi çok önemli acil malzemeler hususunda yaptığımız duyuru çok ciddi karşılık buldu. Bu duyarlılığı gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. İnşallah en kısa zamanda bütün bu yaraları saracağız” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın