26 Mart 2026 Perşembe

YARDIM TIRI DUALARLA UĞURLANDI

Kaymakamlık ve Belediye koordinesinde depremzedelere ulaştırılmak üzere giysi, gıda, ısınma ile hijyen malzemelerinden oluşan ilk yardım tırı dualar eşliğinde yola çıktı.

07 ŞUBAT 2023 SALI 18:34
1
2113
0
AA aa
YARDIM TIRI DUALARLA UĞURLANDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem nedeniyle Genç Kaymakamlığı ve Genç Belediyesi koordinesinde, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere vatandaştan kullanılmamış mont, bot, eldiven, çocuklar için kışlık giysi, battaniye, katalitik soba, powerbank, çocuk bezi, hijyenik ped, hijyenik malzeme, tüp gibi ayni yardımlar yapılması çağrısında bulunulmuştu. 

"GENÇ HALKI TEK YÜREK OLDU, YARDIM TIRI DUALARLA UĞURLANDI"

Yapılan yardım çağrılarının ardından Genç halkı büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek yardım noktalarına depremzede kardeşleri için malzeme taşıdı. Burada toplanan malzemeler dualar eşliğinde Şanlıurfa'ya gönderildi.

Yardım tırının uğurlama törenine, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, Kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

YILMAZ: "GÜN, BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR"

Gerek Bingöl merkez gerek ilçelerden yapılan yardımlar takdire şayan olduğunu ifade eden Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, "Gün bugündür. Gün birlik ve beraberlik günüdür, dayanışma günüdür.
Acımız çok büyük, cenabı Allah ölenlere rahmet eylesin, yaralılara şifa versin. Maalesef hala hasarlı binalarda çalışmalar devam ediyor. İnşallah müjdeli haberler alırız, canlı çıkanlar olur, temennimiz bu yönde. Bizde bugün Diyarbakır'daydık orada hastaları ziyaret ettik. Hem Diyarbakır'daki hastaları hemde Adıyaman'dan getirilen hastalar vardı onları ziyaret ettik. Bazı taziyelere gittik, bazı enkazlara gidip bilgi aldık. Diyarbakır'da bu konuda etkilenen illerimizden bir tanesi. Yarın da kısmetse Elazığ ve Malatya'ya gideceğiz. Özellikle Malatya çok daha fazla etkilenmiş durumda. Bingöl, depremi en iyi bilen illerden bir tanesi geçmişte çok depremler yaşamış bir bölge. Bu depremde çok şükür cana gelen bir şey yok Bingöl'de, bazı köylerimizde ufak tefek hasarlar ve ağır hasarlar olabilir ama can kaybı ve yaralanan yok. Bu bizim için teselli. Bingöllüler bu bilinç içerisinde depremde nelere ihtiyaç olduğunu da görebiliyorlar. Bu açıdan gördük  Genç'ten bir yardım tırımız Şanlıurfa'ya gidecek. Oradaki kardeşlerimize inşallah yardım ulaştıracak. Gerek Bingöl merkez gerek ilçelerden yapılan yardımlar takdire şayandır. Gün bugündür. Gün birlik ve beraberlik günüdür, dayanışma günüdür. Emek sarf eden herkesten cenabı Allah razı olsun.  İnşallah bu yardımlar ve destekler devam eder. 13 buçuk milyon insanın yaşadığı çok geniş bir bölgeden bahsediyoruz. Her türlü ihtiyaç var. Cenabı Allah tekrar böyle acılar yaşatmasın diliyorum. Allah milletimizi ve memleketimizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin. İnşallah bu yaralar en kısa sürede sarılır. Önümüzdeki süreçte devlet, millet, sivil toplum ve yerel yönetim bu yaraları sarma gayreti içerisinde olacağız" şeklinde konuştu. 

DİRİK: "GENÇ HALKINA YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Hep birlikte yaraları sarmak için mücadele edeceklerini vurgulayan Başkan Mehmet Zeki Dirik, “Kaymakamlığımız öncülüğünde diğer kurumlarla işbirliği halinde depremle ilgili hemen çalışmalara başlayarak vatandaşlarımıza yardım çağrısında bulunduk. Vatandaşlarımızdan çok ciddi anlamda bir ilgi oluştu. Genç halkına yürekten teşekkür ediyorum, ortaya koymuş oldukları duyarlılıktan dolayı. Şuan ilk etapta depremzedelerin barınma noktasında battaniye, elektrikli soba, giysi gibi çok önemli acil malzemeler hususunda yaptığımız duyuru çok ciddi karşılık buldu. Bu duyarlılığı gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. İnşallah en kısa zamanda bütün bu yaraları saracağız” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:04
BİNGÖL İHH`DAN 10 MİLYONLUK YARDIM
BİNGÖL İHH'DAN 10 MİLYONLUK YARDIM
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
11:35
BİNGÖL`DE BAYRAM DENETİMLERİNDE MİLYONLUK CEZA
BİNGÖL'DE BAYRAM DENETİMLERİNDE MİLYONLUK CEZA
Ramazan Bayramı süresince Bingöl'de polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde 8 binin üzerinde araç sorgulandı, yaklaşık 1,9 milyon TL ceza kesildi. Öte yandan 4 günde meydana gelen 32 kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.
25.03.2026
11:28
UYUŞTURUCUYU YUTARAK TAŞIDILAR
UYUŞTURUCUYU YUTARAK TAŞIDILAR
Yutma' yöntemiyle kente uyuşturucu sokmaya çalışan 3 kişi, polis takibinden kaçamadı. Narkotik ekiplerinin operasyonunda 3 şüphelinin midesinden 75 kapsül uyuşturucu çıkarıldı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi
23.03.2026
12:57
25 GÜNLÜK BEBEK İÇİN ZAMANLA YARIŞ
25 GÜNLÜK BEBEK İÇİN ZAMANLA YARIŞ
Bingöl'de tedavi gören 25 günlük bebek, hayati risk taşıyan rahatsızlık şüphesiyle ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi. Minik hasta için sağlık ekipleri seferber oldu.
23.03.2026
12:50
3  YENİ SAĞLIK HİZMET  BİNASI İHALE EDİLYOR
3 YENİ SAĞLIK HİZMET BİNASI İHALE EDİLYOR
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
23.03.2026
12:43
SON SEFERLERİN ARDINDAN  14 AY SÜREYLE KAPATILDI
SON SEFERLERİN ARDINDAN 14 AY SÜREYLE KAPATILDI
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın