26 Nisan 2024 Cuma

YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLIYOR

Bingöl Müftüsü Mustafa Topal, velilere çağrıda bulundu: Yaz Kuran kursu çok önemli, çocuklarımızı ihmal etmeyelim.

23 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 09:31
0
829
0
AA aa
YAZ KUR`AN KURSLARI BAŞLIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığının “Haydi koş gel, camiler seninle güzel” sloganıyla Kur'an Kursları ve cami dersleri eğitimine start veren il müftülüğü, 27 Haziran'a hazırlık yapıyor. 

Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, okulların tatil olduğu yaz aylarında, camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda, Kuran öğretimi ve dini bilgiler eğitimi veriyor. Bu yıl da 27 Haziranda bütün Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de ‘Yaz Kuran Kursları'mız başlayacak. Yaz Kuran kurslarımız, camilerimizde ve müftülüğümüze bağlı bütün Kuran kurslarımızda başlatacağız” dedi. 

“KURAN EĞİTİMİNE YAŞ SINIRI OLMAKSIZIN ÇOCUKLARIMIZI KABUL EDİYORUZ” 

Kur'an kurslarında eğitimlerin 26 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini belirten Topal, “Camilerimizde ve Kuran kurslarımızda kayıtlarımız devam ediyor. Bu eğitime yaş sınırı olmaksızın çocuklarımızı kabul ediyoruz. Ama tabii ki öğrenme çağında olanları elbette tercih ederiz. Dört yaşından yukarı bütün cami, Kuran kursu vesaire yerlerde açacağımız yaz Kuran kurslarına gelebilirler. Velilerimizden istirhamımız, çocuklarını ilan ettiğimiz saatte Yaz Kuran Kursuna göndermeleridir. 

Her cami veya Kuran kursu görevlimiz kendilerine uygun saatte eğitim yapacaklar. Çocukların gelebileceği saate denk getirmek üzere arkadaşlarımız değişik saatlerde eğitim verecekler. Dolayısıyla veliler çocuklarının eğitim aldıkları camiler veya Kuran kursu görevlileri ile irtibata geçip saatini öğrenekler çocuklarını ona göre gönderecekler” dedi. 

“VELİLERİMİZ ÇOCUKLARINI TAKİP ETSİN” 

Velilerden, çocuklarını takip etmelerini isteyen Müftü Topal, şunları söyledi: “Sabahları evden camiye veya Kuran kursuna diye çıkan çocuğun bazen sokakta oyuna daldığı veyahut bazen cami veya Kuran kursuna gitmeyip farklı şekilde oyun gibi bir takım değişik meşguliyetlere dalıp gitmediklerini biz zaman zaman yaşadık. Bundan da velilerimizin bilgisi olsun ve çocuklarını takip etsinler.” 

Müftü Topal, Kuran kurslarında, kKur'an-ı Kerim eğitiminin yanında Peygamber efendimizin güzel ahlakı ve hayatını da anlattıklarını ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın