05 Şubat 2026 Perşembe

YEREL GAZETELERDEN ANLAMLI BAĞIŞ

Bingöl ve ilçelerinde yayın yapan yerel gazeteler Basın İlan Kurumu gelirlilerinin yüzde 10'unu depremzedeler için bağışladı.

12 ŞUBAT 2023 PAZAR 15:28
1
1395
0
AA aa
YEREL GAZETELERDEN ANLAMLI BAĞIŞ

Basın İlan Kurumu (BİK) deprem felaketine duyarsız kalmadı, depremzedeler için harekete geçti.  Çapakçur, Bingöl Kenthaber ve Bingöl Yenihaber, Genç Ekspres, Genç Havadis ve Solhan Haber Gazeteleri Basın İlan Kurumu gelirlilerinin yüzde 10'unu bağışladı.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber oldu. Deprem bölgesine ülkenin ve dünyanın dört bir yanından yardımlar gönderilirken, depremzedelere yardım için gönüllüler bölgeye akın etti. Bingöl'de de kamu kurumları ve STK'ların iş birliğiyle toplanan yardımlar bölgeye gönderilirken, bölgede kan ihtiyacının karşılanması için başlatılan kan bağışı kampanyasına vatandaşlar akın etti. 
Bingöl Gazeteciler Cemiyeti de bu kampanyalara destek verdi. Cemiyet Başkanı Mahmud Arda ve cemiyet üyeleri, Türk Kızılay'ı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına destek oldu. Çapakçur, Bingöl Kenthaber ve Bingöl Yenihaber, Genç Ekspres, Genç Havadis ve Solhan Haber Gazeteleri Basın İlan Kurumu gelirlilerinin yüzde 10'unu bağışladı.

Bingöl'deki gazeteler Cemiyet Başkanı Arda, “Depremin acı bilançosu her geçen gün artarken, bölgeden gelen sevindirici olaylar bize umut oluyor. Depremin yaralarını sarmak için tüm vatandaşlarımızın birlik olması, bölgeye giden yardımlar gurur verici. Dünya ülkeleri de yaşadığımız bu acı olaya kayıtsız kalmayarak destek oldu ve olmaya devam ediyor. 
Bingöl Gazeteciler Cemiyet olarak geçtiğimiz günlerde farkındalık oluşturmak amacıyla Türk Kızılay'ı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına destek olduk. Birçok üyemiz ayni ve nakdi yardımda bulundu. Çapakçur, Bingöl Kenthaber ve Bingöl Yenihaber, Genç Ekspres, Genç Havadis ve Solhan Haber Gazeteleri, Basın İlan Kurumu gelirlilerinin yüzde 10'unu bağışladı. Mesleki anlamda da bölgeye giden birçok yardım farkındalık oluşturmak amacıyla üyelerimiz ve meslektaşlarımız tarafından haberleştirildi. Bölgede çalışan meslektaşlarımızla ve Bingöl'deki kamu kurumlarıyla, STK'larla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Az demeden çok demeden, gece demeden gündüz demeden depremin yaralarını sarmak için biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda, Bingöl'de deprem travmasının yeniden canlandığını belirterek, “Basın olarak sokağın nabzını tutuyoruz. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketleri 10 ili etkiledi. Türkiye bir deprem ülkesi, 1999 İstanbul depremi ve 2003 Bingöl depremlerini yakın bir tarihte yaşadık. Kahramanmaraş depremleriyle birlikte 99 ve 2003 depremlerini yaşayan vatandaşlarımızın travmaları yeniden harekete geçti. Uzmanlar bu depremin yeni ve büyük yıkımlara neden olacak depremleri tetikleyeceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Bingöl'de depreme dayanıksız binalar ivedilikle tespit edilmeli ve bu konuda çalışmalar yürütülmeli. Deprem anında yapılacaklarla ilgili verilen afet eğitimleri özellikle okullarda, kamu kurumlarında arttırılmalı. Afet yardımları konusunda eğitimler verilmeli. Binalar kadar insanlarımızda olası bir depreme hazırlıklı hale getirilmeli. Bingöl Basını bu konularda üzerine düşen ne varsa yapmaya hazır.” İfadelerini kullandı. 

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
16:49
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
02.02.2026
10:28
GENÇ`TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR`DAN TEMİZLENDİ
GENÇ'TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR'DAN TEMİZLENDİ
Genç Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan kar yağışının ardından kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için ana arterler, mahalle yolları ve kamu alanlarında yoğun mesai harcıyor.
01.02.2026
16:02
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
01.02.2026
14:22
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ  TUTUKLANDI
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
14:04
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Program kapsamında camilerimizde dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edildi.
29.01.2026
17:30
METEOROLOJİ`DEN BİNGÖL İÇİN UYARI
METEOROLOJİ'DEN BİNGÖL İÇİN UYARI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden Bingöl genelinde yarın için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın