02 Mayıs 2024 Perşembe

YEREL GAZETELERDEN ANLAMLI BAĞIŞ

Bingöl ve ilçelerinde yayın yapan yerel gazeteler Basın İlan Kurumu gelirlilerinin yüzde 10'unu depremzedeler için bağışladı.

12 ŞUBAT 2023 PAZAR 15:28
1
896
0
AA aa
YEREL GAZETELERDEN ANLAMLI BAĞIŞ

Basın İlan Kurumu (BİK) deprem felaketine duyarsız kalmadı, depremzedeler için harekete geçti.  Çapakçur, Bingöl Kenthaber ve Bingöl Yenihaber, Genç Ekspres, Genç Havadis ve Solhan Haber Gazeteleri Basın İlan Kurumu gelirlilerinin yüzde 10'unu bağışladı.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber oldu. Deprem bölgesine ülkenin ve dünyanın dört bir yanından yardımlar gönderilirken, depremzedelere yardım için gönüllüler bölgeye akın etti. Bingöl'de de kamu kurumları ve STK'ların iş birliğiyle toplanan yardımlar bölgeye gönderilirken, bölgede kan ihtiyacının karşılanması için başlatılan kan bağışı kampanyasına vatandaşlar akın etti. 
Bingöl Gazeteciler Cemiyeti de bu kampanyalara destek verdi. Cemiyet Başkanı Mahmud Arda ve cemiyet üyeleri, Türk Kızılay'ı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına destek oldu. Çapakçur, Bingöl Kenthaber ve Bingöl Yenihaber, Genç Ekspres, Genç Havadis ve Solhan Haber Gazeteleri Basın İlan Kurumu gelirlilerinin yüzde 10'unu bağışladı.

Bingöl'deki gazeteler Cemiyet Başkanı Arda, “Depremin acı bilançosu her geçen gün artarken, bölgeden gelen sevindirici olaylar bize umut oluyor. Depremin yaralarını sarmak için tüm vatandaşlarımızın birlik olması, bölgeye giden yardımlar gurur verici. Dünya ülkeleri de yaşadığımız bu acı olaya kayıtsız kalmayarak destek oldu ve olmaya devam ediyor. 
Bingöl Gazeteciler Cemiyet olarak geçtiğimiz günlerde farkındalık oluşturmak amacıyla Türk Kızılay'ı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına destek olduk. Birçok üyemiz ayni ve nakdi yardımda bulundu. Çapakçur, Bingöl Kenthaber ve Bingöl Yenihaber, Genç Ekspres, Genç Havadis ve Solhan Haber Gazeteleri, Basın İlan Kurumu gelirlilerinin yüzde 10'unu bağışladı. Mesleki anlamda da bölgeye giden birçok yardım farkındalık oluşturmak amacıyla üyelerimiz ve meslektaşlarımız tarafından haberleştirildi. Bölgede çalışan meslektaşlarımızla ve Bingöl'deki kamu kurumlarıyla, STK'larla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Az demeden çok demeden, gece demeden gündüz demeden depremin yaralarını sarmak için biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda, Bingöl'de deprem travmasının yeniden canlandığını belirterek, “Basın olarak sokağın nabzını tutuyoruz. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketleri 10 ili etkiledi. Türkiye bir deprem ülkesi, 1999 İstanbul depremi ve 2003 Bingöl depremlerini yakın bir tarihte yaşadık. Kahramanmaraş depremleriyle birlikte 99 ve 2003 depremlerini yaşayan vatandaşlarımızın travmaları yeniden harekete geçti. Uzmanlar bu depremin yeni ve büyük yıkımlara neden olacak depremleri tetikleyeceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Bingöl'de depreme dayanıksız binalar ivedilikle tespit edilmeli ve bu konuda çalışmalar yürütülmeli. Deprem anında yapılacaklarla ilgili verilen afet eğitimleri özellikle okullarda, kamu kurumlarında arttırılmalı. Afet yardımları konusunda eğitimler verilmeli. Binalar kadar insanlarımızda olası bir depreme hazırlıklı hale getirilmeli. Bingöl Basını bu konularda üzerine düşen ne varsa yapmaya hazır.” İfadelerini kullandı. 

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın