13 Mayıs 2026 Çarşamba

YETENEĞİ İLE HERKESİ ŞAŞIRTIYOR

Özel gereksinimli öğrenci olan Otizmli Muhammed Tuğa (16), yeteneği ile herkesi şaşırtıyor. Müzik öğretmenlerinin bir kez verdiği notayı enstrümanlar ile çalan Muhammed, birçok otistik öğrenciye de örnek teşkil ediyor.

03 ARALIK 2021 CUMA 10:07
0
1388
0
AA aa
YETENEĞİ İLE HERKESİ ŞAŞIRTIYOR

Güzel Sanatlar Lisesinde eÄŸitim gören özel gereksinimli öÄŸrenci olan Muhammed TuÄŸa, yetenek sınavından 100 tam puan alarak yerleÅŸtiÄŸi lisede yeteneÄŸiyle öÄŸretmenlerini her gün ÅŸaşırtmaya devam ediyor.

Ortaokuldaki öÄŸretmeninin referansı ile güzel sanatlar lisesine giden Muhammed, okul tarihinde en yüksek notu almayı baÅŸardı.

Birincilik ile okula yerleÅŸen Muhammed, müzik derslerinde bir kez çalınan türküleri ezberleyip baÄŸlama ile hem çalış hem de söylüyor.

Muhammed'in çok büyük bir yetenek olduÄŸunu söyleyen Bingöl Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Tarık ErtaÅŸ, “ Muhammed TuÄŸa 16 yaşında 11 Müzik Sınıfında. Otizmli özel eÄŸitim öÄŸrencisi olarak okulumuzda eÄŸitime devam ediyor. Muhammed'in okula geliÅŸ sürecinde bir alt kademedeki özel eÄŸitim öÄŸretmeni tarafından okulumuza baÅŸvuru yapıldı, öÄŸrencimiz rutin yetenek sınavına tabii tutuldu. Yetenek sınavında tabiri caizse imkansızı gerçekleÅŸtirdi 100 tam puanla ve birinci olarak yerleÅŸti. Bu da Bingöl Güzel Sanatlar Lisesi tarihinde rastlanmamış bir durum diyebiliriz. Kendisinin ne kadar büyük bir yetenek olduÄŸunu öÄŸretmenlerimiz ve bize kanıtladı. Özellikle ÅŸunu belirtmek istiyorum, özel eÄŸitim gereksinimi olan bütün öÄŸrencilerimizin çekinmeden yetenek sınavına baÅŸvurmalarıdır. Çünkü ÅŸu bir gerçek ki, Muhammed otizmli olmasına raÄŸmen içindeki gizli yeteneÄŸi keÅŸfedip buraya gelmesi onun ailesi ve kendisi açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.

“ABSOLUT KULAK OLDUÄžUNU FARK ETTİM”

Müzik ÖÄŸretmeni Doruk Aksu da, “ÖÄŸrencimle yaptığım çalışmalarda çok güzel bir müzik kulağına sahip olduÄŸunu fark etmiÅŸtim. Sonrasında solfej eÄŸitimiyle de devam edince de öÄŸrencimizde mutlak kulak bir diÄŸer adıyla absolut kulak olduÄŸunu fark ettim. DiÄŸer müzik öÄŸretmenleriyle de istiÅŸare yapınca gerçekten böyle bir kanıya vardık. Herhangi bir referans deÄŸeri almadan Muhammed'in sesleri tanıyabildiÄŸini, çözümleyebildiÄŸini, bu sesleri çözerken zorlanmadığını fark ettim. Muhammed'in ileride çok güzel yerlere geleceÄŸini de biliyorum. Biz bu konuda okulumuz olarak, öÄŸretmenlerimiz olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Türkü veya ÅŸarkıyı bir kez söylemesinin Muhammed'e yettiÄŸini vurgulayan Müdür Yardımcısı ve BaÄŸlama ÖÄŸretmeni Bora Çoban, “Muhammed ultra yüksek bir müzik kulağına sahip. Bunu da enstrümana yansıtmak taçlandırmak demek. BaÄŸlama ile çok güzel icra ettiÄŸini düÅŸünüyorum. Bir verdiÄŸimiz ÅŸarkıyı, türküyü bir defa tekrarlamam yetiyor. Zaten duyduÄŸunda kendisi icraya geçiyor. Bu da dersimizi kolaylaÅŸtırıyor. Zaten enstrümanda da iyi olması onu daha da iyi yerlere getirecektir. Biz bu konuda ona yardımcı oluyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
19:12
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinden İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına kurbanlık büyükbaş hayvan sevklerinin başladığını duyurdu
12.05.2026
18:59
HACI ADAYLARI BİNGÖL`DEN DUALARLA UĞURLANDI
HACI ADAYLARI BİNGÖL'DEN DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında 2026 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Bingöllü hacı adayları, düzenlenen uğurlama programıyla dualar eşliğinde yolcu edildi
11.05.2026
19:17
BİNGÖL İŞKUR`DAN İUP İLANI   85 KİŞİ  İŞE ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR'DAN İUP İLANI 85 KİŞİ İŞE ALINACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
18:15
BİNGÖL`DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
BİNGÖL'DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
11.05.2026
18:09
MİNİK SÜMEYYE`NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
MİNİK SÜMEYYE'NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
11.05.2026
18:02
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın