30 Nisan 2024 Salı

YOLLAR, LEYLEKLERLE ŞENLENDİ

Genç-Bingöl Karayolu güzergâhındaki elektrik ve telefon direklerine mart ayında yuva yapan leylekler, yumurtalarından çıktıktan sonraki ilk büyüme sürecini geride bırakan yavrularına uçmayı öğretiyor.

20 MART 2021 CUMARTESİ 13:49
1
1100
0
AA aa
YOLLAR, LEYLEKLERLE ŞENLENDİ

Bingöl'de konaklayan leylekler, yavrularıyla yeniden göç hazırlığı yapıyor. Kışı, Afrika'daki Nil Nehri kıyısında geçirdikten sonra mart ayında bölgeye gelen leyleklerin sayısı, Bingöl-Genç kara yolundaki elektrik ve telefon direklerinde geçirdikleri kuluçka döneminin ardından yumurtadan çıkan yavrularla arttı.

Büyük uğraşlar sonucu yavrularını büyüten leylekler, Afrika'ya göç öncesi, yavrularını uçmaları için hazırlıyor. Yaklaşık 1 ay boyunca yuvalarında kanat çırpacak yavru leylekler, bir süre anne ve babasıyla bölgede kısa mesafeli uçuşlar gerçekleştirecek.

Havaların soğumaya başlamasıyla yavru leylekler, anne ve babalarıyla sürüler halinde Afrika'ya sıcak bölgelere göç edecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın