18 Nisan 2024 Perşembe

ZAZACA TİYATRO KIRDI GEÇİRDİ

Şehr-i Bingöl Tiyatro ekibi tarafından sahnelenen Payiz-zoni zamoni isimli Zazaca tiyatro oyunu, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

18 ARALIK 2018 SALI 11:36
12
9283
0
AA aa
ZAZACA TİYATRO KIRDI GEÇİRDİ

2018 yılı Kültürel faaliyetler kapsamında yetişkin ve çocuklara yönelik çok sayıda oyun sahneleyen Şehr-i Bingöl Tiyatrosu, Zazaca oyunlarla büyük beğeni toplamaya devam ediyor.

Şehr-i Bingöl Tiyatro ekibi tarafından düzenlenen 'Payiz-zoni zamoni' isimli Zazaca tiyatro oyunu, Belediye Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Kahkahaların havada uçuştuğu oyun seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Oyunun yönetmeni Yunus Çiftçi, sahnelenen oyunun ardından kısa bir açıklama yaparak, amaçlarının zaza dilinin unutulmaması olduğunu belirtti.

Çiftçi; “ Zaza dilinin her kesimden destek görmesini bekliyoruz. Güzel bir oyun sahneledik. Seyircilerimiz koltukları boş bırakmadı çok teşekkür ediyoruz. Oyunumuz ileri ki günlerde İstanbul'da da sahneleyeceğiz. Umarım aynı orada da hemşehrilerimizden görürüz” dedi.   

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın