15 Temmuz 2026 Çarşamba

ZAZACA TÜM İNSANLIĞIN DEĞERİDİR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz; 'Zazaca sadece Zazaların değil, tüm insanlığın bir değerdir. Bütün diğer diller gibi.

30 TEMMUZ 2022 CUMARTESİ 09:12
3
3951
0
AA aa
ZAZACA TÜM İNSANLIĞIN DEĞERİDİR

27 Temmuz'da başlayan YKS (TYT-AYT) tercihleri 5 Ağustos'a kadar devam edecek. Yüzbinlerce öğrencinin tercih yapacağı bu süreçte birçok üniversite ve bölüm de öğrencilerin kendilerini tercih etmesi için kolları sıvadı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi ve Munzur Üniversitesinde bulunan Zaza Dili ve Edebiyatı bölümü için çağrıda bulundu.

Kendi sosyal medya hesabından, Tercihim Zaza Dili ve Edebiyatı etiketiyle paylaşımda bulunan Yılmaz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Zazaca sadece Zazaların değil, tüm insanlığın bir değerdir. Bütün diğer diller gibi. Bir zamanlar yasaklar vardı, çok şükür bunlar aşıldı. Şimdi tercih sizin… Bingöl ve Munzur Üniversitesi sizi bekliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
13:50
YANGIN ALARM SİSTEMLERİ KURULACAK
YANGIN ALARM SİSTEMLERİ KURULACAK
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
13.07.2026
13:44
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi
13.07.2026
11:37
DSİ`YE ÇAĞRI: VERİLEN SÖZLER TUTULSUN, İHALE GECİKMESİN
DSİ'YE ÇAĞRI: VERİLEN SÖZLER TUTULSUN, İHALE GECİKMESİN
Genç ilçesinde yıllardır çözüm bekleyen dere geçişleri sorunu, ilçe halkının en önemli gündem maddelerinden biri olmayı sürdürüyor.
10.07.2026
13:34
BİNGÖL`DE 115 MİLYON LİRALIK  İŞGEM YATIRIM İMZALARI ATILDI
BİNGÖL'DE 115 MİLYON LİRALIK İŞGEM YATIRIM İMZALARI ATILDI
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
08.07.2026
18:40
BİNGÖL İSLAMİ KARDEŞLİK PLATFORMU`NDAN NATO  TEPKİSİ
BİNGÖL İSLAMİ KARDEŞLİK PLATFORMU'NDAN NATO TEPKİSİ
NATO'nun küresel barış ve güvenliği sağlama iddiasına rağmen bugüne kadar müdahil olduğu savaşlarda barış yerine yıkım ve istikrarsızlık ürettiği vurgulayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Afganistan, Irak ve Libya'nın ardından Gazze, Suriye, Lübnan ve İran'da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, NATO'nun temel misyonunun barış değil savaş üretmek olduğunun altını çizdi.
08.07.2026
18:32
203 MİLYON LİRALIK VURGUN
203 MİLYON LİRALIK VURGUN
Sakarya merkezli Bingöl dahil 14 ilde düzenlenen operasyonda, internet üzerinden sahte yedek oto parça ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin hesaplarında 203 milyon liralık işlem hacmi tespit edilirken, 13 zanlı tutuklandı
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın