25 Nisan 2024 Perşembe

ZAZACA TÜM İNSANLIĞIN DEĞERİDİR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz; 'Zazaca sadece Zazaların değil, tüm insanlığın bir değerdir. Bütün diğer diller gibi.

30 TEMMUZ 2022 CUMARTESİ 09:12
1
1805
0
AA aa
ZAZACA TÜM İNSANLIĞIN DEĞERİDİR

27 Temmuz'da başlayan YKS (TYT-AYT) tercihleri 5 Ağustos'a kadar devam edecek. Yüzbinlerce öğrencinin tercih yapacağı bu süreçte birçok üniversite ve bölüm de öğrencilerin kendilerini tercih etmesi için kolları sıvadı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi ve Munzur Üniversitesinde bulunan Zaza Dili ve Edebiyatı bölümü için çağrıda bulundu.

Kendi sosyal medya hesabından, Tercihim Zaza Dili ve Edebiyatı etiketiyle paylaşımda bulunan Yılmaz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Zazaca sadece Zazaların değil, tüm insanlığın bir değerdir. Bütün diğer diller gibi. Bir zamanlar yasaklar vardı, çok şükür bunlar aşıldı. Şimdi tercih sizin… Bingöl ve Munzur Üniversitesi sizi bekliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın