29 Haziran 2026 Pazartesi

İBRAHİM ATAOĞLU..HER ŞEY BARIŞ LA TAÇLANMALI

Bingöl'de aralarında husumet bulunan Zikte Aşiretinden Sanır ve Solhan Ömeran Aşiretinden Bağsiz aileleri Zikte Aşiret Lideri İbrahim Ataoğlu'nun girişimleri ile barıştırıldı.

29 EYLÜL 2025 PAZARTESİ 10:29
0
1095
0
AA aa
İBRAHİM ATAOĞLU..HER ŞEY BARIŞ LA  TAÇLANMALI
Bingöl'de aralarında husumet bulunan Zikte Aşiretinden Sanır ve Solhan Ömeran Aşiretinden Bağsiz aileleri Zikte Aşiret Lideri İbrahim Ataoğlu'nun girişimleri ile barıştırıldı.
Zikte Aşiret Lideri İbrahim Ataoğlu, toplumsal bir yaraya dönüşen husumet ve küslükleri barışla taçlandırmaya devam ediyor.
Bingöl'de Zikte Aşireti'ne mensup Sanır ile Solhan İlçesi Ömeran Aşiretine mensup Bağsiz ailesi arasında yaklaşık iki ay önce yaşanan ve iki kişinin yaralandığı kavganın ardından başlayan husumetin sona ermesi için Zikte Aşireti Lideri İbrahim Ataoğlu'nun öncülüğünde ile Genç ve Solhan kanaat önderlerin girişimde bulundu.
Her iki tarafın da barışa ikna edilmesinden sonra Bingöl merkezde bir restaurantta barış töreni düzenlendi.
AK Parti Bingöl Eski Milletvekili Enver Fehmioğlu, Zikte Aşireti Lideri İbrahim Ataoğlu, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Genç Belediye Başkan Vekili Ahmet Nuri Dener, kanaat önderleri ve her iki ailenin mensupları katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların yapıldığı törende, her iki ailenin fertleri el sıkışarak, birbirlerine sarılarak, aralarındaki husumete son verdi.
AK Parti Bingöl Eski Milletvekili Enver Fehmioğlu, burada yaptığı konuşmada, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine değinerek, husumetin büyümeden barışla sonuçlanmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.
Zikte Aşireti Lideri İbrahim Ataoğlu, barış kardeşliğin dinimizin bir emri olduğunu ifade etti.
Her iki aileye de aralarındaki husumeti sonlandırdığı için teşekkür eden Ataoğlu, “Eğer aramızda bir kavga bir nifak bir ayrılık varsa bütün cemaatin farzlardan önce durup onu düzeltmesi lazım. Yaşanan üzücü hadiseler, kalplerde yaralar açsa da önemli olan kırgınlıkları büyütmek değil; ortak paydada buluşabilmek, adalet ve hakkaniyeti esas alabilmektir.
Bugün gelinen noktada herkesin sözünü söylediği, gönlünü ortaya koyduğu bir yolculuğun sonunda orta yol bulundu. Bu süreçte kimse kaybetmedi, bilakis barış kazandı, birlik kazandı.
Çünkü barış, en büyük nimettir; kardeşliği diri tutan, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan en kıymetli değerdir. ” Dedi.
HABER:SİNAN ATAN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
18:56
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
25.06.2026
18:46
FİNALDE BİNGÖL`Ü TEMSİL EDECEK
FİNALDE BİNGÖL'Ü TEMSİL EDECEK
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
25.06.2026
18:41
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
23.06.2026
19:08
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
22.06.2026
12:40
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
22.06.2026
12:26
JANDARMA`DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
JANDARMA'DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın